Maanantai 16.7.2018

HJK:n mestaruus voi varmistua jo seuraavassa ottelussa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.9.2017 21:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Jalkapallon Veikkausliigassa pelattiin lauantaina Tampereella kärkikamppailu, joka ei ihan muistuttanut kärkikamppailua. Ilveksen vieraaksi saapunut HJK oli ylivoimainen voittaen pelin 4-1.

- HJK oli tosi vahva. Ero oli suuri loppujen lopuksi. Heidän yläalueen pelaajansa olivat hyvin vahvoja 1 vs. 1 -pelaamisessa. Vauhtia, taitoa ja kaksinkamppailupelaamista löytyy niin paljon, että emme pysyneet tänään mukana, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.

HJK johtaa sarjaa nyt 18 pisteellä, kun pelaamatta joukkueella on kuusi ottelua. Maanantaina HJK jännittää Turussa pelattavaa ottelua FC Inter – FC Lahti. Jos FC Lahti häviää, ei se voi nousta enää HJK:n edelle.

KuPS voi nousta vielä HJK:n kanssa tasapisteisiin, jos HJK häviää kaikki kuusi otteluaan ja KuPS voittaa kaikki kuusi otteluaan. Tasapisteissä sijoitus ratkaistaan maalieron perusteella. HJK:n maaliero on tällä hetkellä 63-12 ja KuPSin 40-29, joten Kuopiossa tuskin mestaruuteen uskotaan.

Mahdollisesti HJK varmistaa mestaruutensa keskiviikkona 27. syyskuuta kohdatessaan silloin IFK Mariehamnin. Sitä ennen HJK pelaa Suomen Cupin finaalissa SJK:ta vastaan lauantaina 20. syyskuuta Seinäjoella, joten tuplaakin on tarjolla.

Lauantaina Veikkausliigassa pelattiin kaksi muutakin ottelua. SJK voitti Rovaniemellä RoPSin 3-0 ja KuPS voitti Vaasassa VPS:n 3-1.

KuPS nousi sarjan kakkospaikalle. Vaikka mestaruus on käytännössä varmistunut, jatkuu taistelu mitaleista ja europelipaikoista vielä jännittävänä. Sijoilla 2-5 olevat KuPS, FC Lahti, Ilves ja SJK ovat kahden pisteen sisällä. IFK Mariehamnkin nousisi kolmen pisteen päähän KuPSista, jos voittaisi sunnuntaina Maarianhaminassa PS Kemin.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: