Maanantai 16.7.2018

Susijengin katsojamäärät ylittivät odotukset

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.9.2017 23:37
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kisojen ottelujen yleisötavoitteeksi asetettiin etukäteen 65 000 myytyä lippua. Koripalloliiton mukaan tavoite ylittyi reilusti. Lippuja myytiin yli 75 000 kappaletta.

- Olemme äärettömän kiitollisia siitä tuesta, jonka Susijengi (Suomen maajoukkue) kotikentällään sai. Helsingin tunnelma ja iloinen, kannustava ilmapiiri ovat keränneet kiitosta paitsi kotimaassa myös kansainvälisesti. Ja olihan fiilis hallissa sellainen, josta pystyimme ennakkoon vain villeimmissä päiväunissa unelmoimaan, kiittelee Helsingin EM-kisaorganisaation pääsihteeri Ari Tammivaara Koripalloliiton tiedotteessa.

Kisojen taloudellinen tulos selviää myöhemmin.

- Kisoille asetettu tavoite oli 65.000 myytyä lippua, joten tavoitteet ylittyivät näiltä osin. Taloudellisen tuloksen suhteen ei ole vielä johtopäätösten aika, vaan sen laskemiseen menee vielä hyvän aikaa, Tammivaara toteaa.

Miesten koripallomaajoukkueen suosio on Suomessa kovassa nosteessa. Kolmessa Susijengin ottelussa tv-katsojamäärä ylitti 600 000 katsojan rajan. Parhaimmillaan Susijengin peliä seurasi tv:stä yli 900 000 katsojaa.

Jääkiekon MM-kisoissa katsojamäärät ovat huomattavasti suuremmat, mutta esimerkiksi viime vuonna Rio de Janeiron olympiakisoissa katsotuin tv-lähetys veti Suomessa ruutujen ääreen keskimäärin 870 000 katsojaa lähetysten keskiarvon oltua huomattavasti pienempi. Susijengin koripallopelien katsojaluvut ovat samaa luokkaa olympiakisojen kanssa.

Susijengi-huuma alkoi näkyä toden teolla EM-kisoissa 2013 Sloveniassa. Seuraavana vuonna MM-kisoissa Bilbaossa vieraili lähes 10 000 suomalaisturistia korista katsomassa.

Pessimistisissä media-arvioissa Susijengi-huumaa spekuloitiin tähdenlennoksi, mutta sitä se ei näytä olevan. Jos Lauri Markkanen lyö itsensä läpi NBA:ssa, tulee suosio vain vahvistumaa.

Kotimaisissa pääsarjapeleissä tai naisten maaotteluissa korishuumaa ei tosin ole nähty. Hype on keskittynyt pelkästään miesten maajoukkuepeleihin.

Tilanne saattaisi muuttua, jos suomalaisilla korisseuroilla olisi enemmän rahaa markkinointiin ja Korisliigaa pelattaisiin jääkiekon kaltaisilla areenoilla. Itse peli on Korisliigassa aivan tasokasta viihdettä, vaikka täysammattilaisina siellä pelaavat lähinnä amerikkalaisvahvistukset.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: