Maanantai 23.7.2018

Real Madridin karmea pettymys, maailmanennätysunelma murskaksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.9.2017 11:07
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Espanjan jalkapallon mahtiseuralle Real Madridille tarjottiin keskiviikkona maailmanennätystä. Jos joukkue olisi tehnyt La Ligan ottelussa Real Betisiä vastaan maalin, olisi se ollut 74:s perättäinen ottelu, jossa Real Madrid olisi onnistunut maalinteossa.

Maalia ei kuitenkaan tullut. Kaiken lisäksi Real Betis onnistui voittamaan ottelun 1-0, kun Antonio Sanabria teki maalin 94. minuutilla.

Näin ollen maailmanennätys pysyy yhä jaetusti Realin ja brasilialaisseura Santosin hallussa. Legendaarisen Pelen tähdittämä Santos teki maalin 73 perättäisessä ottelussa 1961-63.

Real Madridin maaliputki kesti lähes puolitoista vuotta. Viimeksi Real jäi maaleitta huhtikuussa 2016 Mestareiden liigan ottelussa Manchester Citya vastaan.

Real Madridin maaliputkea voi pitää toki kovempana saavutuksena kuin Santosin putkea. Nykyajan huippujalkapallossa puolustaminen on aivan toisella tasolla kuin 1960-luvulla.

Real Madridin alkukausi on joka tapauksessa ollut kehno. Joukkue on La Ligan sarjataulukossa vasta seitsemäntenä eron kaikki ottelunsa voittaneeseen kärkijoukkue FC Barcelonaan ollessa seitsemän pistettä.

Real Madridin tähtipelaaja Cristiano Ronaldokin vapautui jo pelikiellostaan. Betis-ottelussa hän ei saanut mitään aikaan.

Barcelona voitti tiistaina Eibarin 6-1. Lionel Messi teki ottelussa neljä maalia. Messi on osunut alkukaudella La Ligassa peräti yhdeksän kertaa.

Ironisinta keskiviikon tapahtumissa oli, että maaliputken toinen maailmanennätysjoukkue Santoskin jäi maaleitta. Se hävisi Etelä-Amerikan Libertadores Cupin ottelussa Barcelonalle 0-1. Vastustajana ollut Barcelona-joukkue on ecuadorilainen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: