Tiistai 25.9.2018

Korisliigassa useampi Susijengi-pelaaja

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.9.2017 13:40
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
|

Suomen koripallomaajoukkueen Susijengin ympärillä on ollut viime vuosina melkoista hypeä. MM-kisoihin ja EM-kisoihin ulkomaille on matkannut tuhansia suomalaisfaneja Susijengiä kannustamaan ja tämän vuoden EM-kisoissa Susijengi pelasi Hartwall-areenalla täysille katsomoille.

Kotimaan pääsarjaan Korisliigaan hype ei ole kuitenkaan tarttunut, vaikka yleisömäärät ovat olleet hienoisessa nousussa. Ensi viikolla alkavan miesten Korisliigan kauden osalta odotetaan tietysti jännityksellä, löytäisikö satunnainen penkkiurheilija Susijengi-huuman jälkeen tiensä myös koripallon sarjaotteluun.

Susijengin EM-pelaajista kolmella on sopimus Korisliigaseuran kanssa. Heistä kaksi pelaa Salon Vilppaassa.

Viime kaudella Joensuun Katajassa Suomen mestaruuden voittanut Teemu Rannikko perui kesällä päätöksensä maajoukkuepelien lopettamisesta ja pelasi hienon EM-turnauksen. Rannikkoa sanotaan peliälynsä osalta ”tietokoneeksi” ja EM-kisoissa taidot olivat yhä tallella, vaikka iän kartuttua liikkuvuus ei välttämättä ole aivan huippuvuosien tasolla.

Rannikko, 37, päätti vaihtaa Katajan Vilppaaseen perhesyistä. Hän halusi palata kotiseudulleen Turkuun.

- Päätös seuravaihdosta johtui muista kuin koripallollisista syistä. Lapsi on aloittamassa koulun ja päätin hyvissä ajoin palata kotiseudulle. Vilppaan kanssa sopimus syntyi aika helposti, Rannikko kertoi.
Vilppaassa pelaa Susijengin EM-pelaajista myös Mikko Koivisto, joka tosin kärsii loukkaantumisesta. Kun Koivisto kuntoutuu, on Vilppaan takamiesosasto kovaa luokkaa. Koivisto ja Rannikko ovat erityisen tunnettuja kolmen pisteen heitoistaan.

Susijengin EM-pelaajista Korisliigassa jatkaa myös sentteri Tuukka Kotti. Hän palasi Suomeen Saksasta ja pelaa alkavalla kaudella Helsingin Seagullsissa.

Mestaruutta puolustavassa Joensuun Katajassa nähdään tositoimissa amerikansuomalainen Alex Murphy. Hän putosi lopullisesta Susijengin EM-joukkueesta kalkkiviivoilla, joten Murphyn perheen ainoana edustajana oli EM-parketeilla Alexin isoveli Erik. Alexilla on varmasti hyvä sauma mahtua Susijengiin tulevissa arvokisoissa.

Tampereen Pyrinnössä jatkaa 211-senttinen Joonas Caven, joka Alex Murphyn tavoin putosi lopullisesta EM-joukkueesta kalkkiviivoilla. Susijengissä Caven pelasi EM-kisoissa 2015.

Pyrinnön pelaajista myös takamies Antero Lehdolla on arvokisakokemusta. Lehto oli mukana Susijengissä MM-kisoissa Bilbaossa 2014.

Kouvolan Kouvoissa uraansa jatkaa Ville Kaunisto. Hän oli mukana Susijengissä EM-kisoissa Montpellierissa ja Lillessa 2015.

Korisliigan pelillinen taso on viime vuonna ollut nosteessa, vaikka puoliammattilaissarjasta onkin kyse. Matka täysammattilaissarjaksi on kuitenkin pitkä. Rahaa ei suomalaisessa koriksessa yksinkertaisesti pyöri riittävästi.

Todennäköisempää onkin, että Suomeen syntyisi eurosarjoihin keskittyviä ammattilaisseuroja, jotka pelaisivat siinä sivussa myös Korisliigaa.

Jaa artikkeli: