Lauantai 21.7.2018

Jukurit uskaltaa nyt pelata ja ”olla olemassa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.9.2017 23:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Risto Dufvan valmentama Jukurit on voittanut nyt kaksi perättäistä ottelua
|

Mikkelin Jukurit aloitti toisen kautensa jääkiekon Liigassa viiden ottelun tappioputkella. Viime viikonloppuna Jukureiden tilanne näytti jo epätoivoiselta, mutta tällä viikolla tilanne on muuttunut. Tiistaina Jukurit kaatoi Mikkelissä KooKoon 2-1 ja perjantaina HIFK:n Helsingissä 3-2.

- Kyllähän pelirohkeus paranee meillä. Se oli ratkaisevaa tänään. Uskalletaan oikeasti olla olemassa tuolla. Luistella ja taistella kanssa. Ei ole liian varovaista, kommentoi Jukureiden valmentaja Risto Dufva.

Maalivahti Juhana Aho torjui hienosti ja oli osaltaan masentamassa HIFK:ta.

- Ahohan oli erittäin hyvä, mutta kyllä me aika hyvin puolustettiin myös. Ei me oltu valtavassa paineessa kuitenkaan tuossa, kommentoi Dufva.

Dufvan mukaan voitto oli henkisesti hyvin tärkeä. Helsingin Nordis ei ole helppo paikka pelata.

- Tää on henkinen kynnys aina tulla tänne. Meillä ei ole kokemusta kovinkaan paljon tuossa porukassa.

Tappiokierteen käsitteleminen oli vaativa prosessi, mutta Dufvan mukaan siinä onnistuttiin.

- Kyllä sitä käsiteltiin niin kuin pitääkin. Se on meidän työtä. Tähän jääkiekkoleikkiin kuuluu se, että tässä kilvoitellaan voitosta. Jos sitä voittoa ei saada, niin mietitään sen jälkeen, että voidaanko me tehdä jotain, että päästäisiin voittoihin kiinni, Dufva kommentoi, kun kysyttiin, miten tappiokierrettä joukkueessa käsiteltiin.

HIFK:n kasvatti Teemu Tallberg osui Jukureille perjantaina kahdesti.

- Kyllähän se on aina hienoa kun tekee maalin. Oli vielä enemmän tunnetta siinä tässä hallissa. Toi vielä isomman tunteenpurkauksen kuin normaalisti, kommentoi Tallberg pelin jälkeen.

Tallberg pääsi tekemään ensimmäisen maalinsa yllättävän helposti. Hän luisteli HIFK:n puolustuksesta läpi.

- Kyllä se vähän yllätti lopussa siitä. Kun älysi, että pääsee oikeasti ohi, niin ihmetteli vähän, että missäs ne muut on. Mutta se oli mun onni tänään, hän sanoi.

- Se tuli vähän pelaajien längistä jotenkin ja pääsin kävelemään sisälle, Tallberg sanoi toisesta maalistaan.

Tallberg maalasi HIFK:ta vastaan Nordiksella myös viime syksynä.

- Ehkä sen maalin jälkeen tuli vähän muistoja mieleen. Se oli kuitenkin samaan päätyyn ja siinä oli kova luistelu, mistä tuli maali. Samoja elementtejä oli, hän vertaili kokemuksiaan.

Jääkiekon kliseisiin kuuluu, että voitot kasvattavat itseluottamusta.

- Meillä on ollut haastava kausi. Saatiin tiistaina eka voitto ja tänään nyt eka vierasvoitto. Kyllä nämä ovat isoja voittoja meille. Näyttää koko kauden suuntaa. Tästä meidän pitää vain ammentaa energiaa ja itseluottamusta samalle tasolle, missä se on ollutkin. Sitten alkaa pelitkin menemään paremmin, Tallberg totesi.

Tallberg pelasi HIFK:ssa 2009-11, mutta ei onnistunut tekemään seurassa läpimurtoaan. Ennen siirtymistään Jukureiden liigajoukkueeseen 2016 pelasi hän Tapparassa, SaPKossa, KooKoossa ja Sportissa.

Jukurit nousi voitollaan sijalle 12. Takana ovat HIFK, SaiPa ja Ilves.

Jaa artikkeli: