Maanantai 24.9.2018

HJK vie tänä vuonna tuplan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.9.2017 20:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

HJK voitti jalkapallon Suomen Cupin finaalissa lauantaina Seinäjoella SJK:n 1-0. Voittomaalin viimeisteli 77. minuutilla Akseli Pelvas.

- Meillä oli ennen kauden alkua tavoite, että voitetaan cup ja voitetaan Suomen mestaruus. Nyt se on lähellä. Mahdollisesti pitää hoitaa vielä ainakin yksi peli liigassa. Nyt nautitaan tästä. Hieno voitto, kommentoi illan sankari Pelvas YLE:n urheilulle.

HJK sai samalla makean revanssin. Viime vuonna seura hävisi finaalin SJK:lle rankkareilla.

HJK myös varmisti ensimmäisen Veikkausliigan tai Suomen cupin pyttynsä kolmeen vuoteen. 2015 ja 2016 HJK ei voittanut kumpaakaan mestaruutta.

Mestaruus on HJK:lle historiallinen. Se voitti Suomen Cupin nyt 13. kerran ja siirtyi yksin kaikkien aikojen tilaston kärkeen. Aiemmin HJK oli ollut 12 mestaruudellaan Hakan kanssa tasoissa.

HJK voittanee tänä vuonna myös Veikkausliigan mestaruuden. HJK:n mestaruus ratkeaisi jo sunnuntaina, jos Cup jäisi tasapeliin HIFK:n kanssa tai häviäisi ottelun ja FC Lahti häviäisi RoPSille.

Keskiviikkona HJK saa vieraakseen IFK Mariehamnin. Voittamalla sen ottelun olisi HJK varma mestari.

Edellisen kerran HJK voitti tuplan 2014 ja sitä ennen 2011.

HJK:n tuplamestaruus tarkoittaa, että Veikkausliigassa sijoille kaksi, kolme ja neljä sijoittuneet joukkueet pelaavat ensi kaudella Eurooppa-liigan karsinnassa. HJK on Mestareiden liigan karsinnassa.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: