Perjantai 17.8.2018

TPS näpäyttänyt valmentajapotkuveikkaajia, HIFK:n syöksykierre syvenee

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.9.2017 21:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

TPS:ään on viime vuosina pumpattu paljon rahaa, mutta jääkiekon Liigan kauteen joukkue ei lähtenyt suosikkina. Ulkomaisten peliyhtiöiden kertoimissa TPS:n uusi päävalmentaja Kalle Kaskinen oli ykkössuosikki kauden ensimmäisissä valmentajapotkuissa.

Kaskisen komennossa TPS on toistaiseksi pärjännyt yli odotusten. Lauantaina TPS nousi sarjataulukon kärkeen voitettuaan Jyväskylässä JYPin 3-2.

- Joka jätkä sinne jätti kentälle mitä oli annettavissa. Maalintekotehokkuus jäi uupumaan. Ei oikein päästy maalivahdin linjoille rikkomaan näkökenttää. Toisaalta tunnustus myös kaverille. TPS on äärettömän vahva joukkue, kommentoi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen seuransa verkkosivuilla.

TPS on yhä ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt yhtään ottelua varsinaisella peliajalla. JYPille TPS-tappio oli varsinaisella peliajalla kauden ensimmäinen.

Alkukauden yllättäjiin lukeutuu TPS:n ohella KooKoo. Se voitti lauantaina sarjakolmosen Lukon 3-2. Voitollaan KooKoo nousi sarjataulukossa kuudenneksi.

Ässät voitti KalPan 3-1 ja jatkaa sarjassa neljäntenä. HPK nousi seitsemänneksi voitettuaan sarjassa viidentenä olevan Kärpät 3-1.

Suurimmaksi mestarisuosikiksi povattu Tappara on vasta yhdeksäntenä. Lauantaina Tappara voitti Sportin vasta jatkoajalla 5-4.

Tyvipäässä hämmästyttää HIFK:n tehottomuus. Viikon kolmesta ottelustaan HIFK keräsi vain kaksi pistettä. Niistä toinen tuli lauantaina Lappeenrannassa 1-2 -tappiossa jatkoajalla SaiPalle.

HIFK kohtasi tällä viikolla Ilveksen, Jukurit ja SaiPan. Kaikki vastustajat olivat tyvipään joukkueita.

HIFK on vajonnut toiseksi viimeiseksi. Sen takana on enää Ilves, joka lauantaina voitti Mikkelissä Jukurit voittolaukauskisan jälkeen 2-3.

Kausi on vasta alussa, mutta sanomattakin on selvää, että HIFK tarvitsisi sellaisia hyökkääjiä, jotka kykenevät maalintekoon. Pelaajamarkkinoilta olisi hyvä hankkia kokonainen uusi ykkösketju.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: