Lauantai 21.7.2018

Suomen mestaruus ei vielä ratkennut

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.9.2017 21:38
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jalkapallon Veikkausliigan mestaruus oli katkolla sunnuntaina. Jos KuPS ja FC Lahti eivät olisi voittaneet otteluitaan, olisi HJK varmistanut mestaruutensa.

KuPS voitti HIFK:n kuitenkin 3-2 ja FC Lahti pelasi RoPSin kanssa 1-1 -tasapelin. Tulokset merkitsivät KuPSin ja FC Lahden erittäin teoreettisten mestaruussaumojen pysymistä elossa.

FC Lahti tai KuPS nousisi mestariksi voittamalla kaikki viisi otteluaan runsasmaalisesti. HJK:n pitäisi puolestaan hävitä kaikki kuusi otteluaan ja vielä runsasmaalisesti.

Tasapisteissä mestaruus ratkaistaisiin maalieron perusteella. HJK:n maaliero on tällä hetkellä 63-12, Lahden 42-22 ja KuPSin 43-31.

Ensi keskiviikkona HJK saa vieraakseen IFK Mariehamnin. Siitä ottelusta HJK:lle riittää mestaruutensa varmistamiseen tasapelikin.

HJK vienee tällä kaudella tuplan. Lauantaina HJK voitti Suomen Cupin finaalissa SJK:n 1-0.

Vaasan Palloseura oli vielä kesällä sarjataulukossa toisena. Sen jälkeen Vepsulle tuli romahdus.

VPS jäi sunnuntaina PS Kemin vieraana 1-1 -tasapeliin, vaikka pelasi suurimman osan ottelusta yhden miehen ylivoimalla. VPS ei ole voittanut pelejä kahteen kuukauteen.

HIFK:n tilannetta Kemin tulos synkensi entisestään. PS Kemi on yhdeksän pistettä HIFK:ta edellä ja näyttää entistä todennäköisemmältä, että HIFK ei säilytä sarjapaikkaansa suoraan.

Suora putoaminenkin uhkaa HIFK:ta. Sarjajumbo JJK vaanii vain kolmen pisteen päässä ja on pelannut yhden ottelun HIFK:ta vähemmän.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: