Sunnuntai 15.7.2018

HIFK teki tappiokierteessä fiksun liikkeen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.9.2017 22:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Tom Nybondas jättää HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävät. Tappiokierteessä oleva seura hakee uutta General Manageria.
|

Jääkiekon Liigassa kautensa surkeasti aloittanut HIFK tiedotti maanantaina, että nykyinen urheilutoimenjohtaja Tom Nybondas siirtyy HIFK:n organisaatiossa muihin tehtäviin ja seura hakee hänen tilalleen uutta GM:ää.

- Olen itse tehnyt puolitoista vuotta sitten aloitteen seuran hallitukselle urheilutoiminnan organisoimiseksi uudelleen. Tämä on minulle kymmenes kausi tässä tehtävässä ja on aika siirtyä eteenpäin, Nybondas sanoi seuran tiedotteessa.

Seuran taustalla tapahtuu paljon muita asioita, joista IFK tiedottaa tarkemmin tämän kauden aikana.

- Olemme jo pidemmän aikaa tehneet suunnitelmia urheilupuolen organisoimiseksi uudelleen. Meidän on aivan pakko tarkastella urheilupuolen eri toimintoja ja miettiä, miten vastaamme yhä kiristyvään kansainväliseen kilpailuun huippupelaajista, Nybondas sanoo.

Yhtä kaikki, ratkaisu on HIFK:lta oikea. Nybondas on saanut nauttia sarjan suurimmista budjeteista vuosikaudet, mutta yksi mestaruus, yksi hopea ja runkosarjan voitto ovat yksinkertaisesti liian vähän.

Nybondas on myös onnistunut monessa asiassa, mutta HIFK:n kaltaiselle suurseuralle täydellisiä ohikausia ei saisi juuri tulla. Niitä on tullut nyt liikaa ja seuran johto osasi vetää johtopäätökset itse.

Muutos oli pakotettu. Tom Nybondakselle pitää nostaa tässä kohdin hattua, sillä kaikki eivät pysty omia virheitään myöntämään. Nybondas pystyi.

HIFK:n uusi GM ei pääse aikanaan helppoon tehtävään, mutta oikealla osaamisella helsinkiläisseurasta voidaan rakentaa kestomenestyjä. Jos JYP ja Tappara kykenevät siihen pienemmillä rahamäärillä, niin miksi ei sitten isolla rahalla toimiva HIFK?

HIFK mylläsi 1990-luvun lopussa urheilutoimintaansa uusiksi. Taustalla oli samaan tapaan kuin nytkin kovin vaatimaton vuosikymmen menestyksen valossa. Haaviin tarttui Jarmo Kekäläinen, joka kokosi HIFK:lle mestarijoukkueen kevääksi 1998 ja hopeajoukkueen 1999.

Kekäläinen siirtyi nopeasti NHL:ään, joten kestomenestyjäksi HIFK ei noussut tuolloinkaan. Nyt siihen on aidoin mahdollisuus pitkään aikaan, jos vain rekrytointi uuden GM:n osalta onnistuu. Tunkua paikalle luulisi ainakin olevan, mikäli HIFK pystyy takamaan uudelle GM:lle työrauhan ja vapaat kädet urheilutoiminnan pyörittämiseksi.

HIFK:n menestys jääkiekon SM-liigassa on ollut jo vuosikausia vaatimatonta seuran resursseihin nähden. Helsinkiläisseura voitti keväällä 2011 Suomen mestaruuden, mutta sen jälkeen täysosumat ovat kiertäneet.

Keväällä 2016 joukkue eteni toki SM-liigan finaaleihin, mutta säännöllistä menestystä ei ole tullut. Joukkue on vaikuttanut seilaavan vailla todellista päämäärää ja pitkäjänteisyys on loistanut poissaolollaan.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: