Keskiviikko 20.2.2019

Jukka Jalonen palaa Leijonien päävalmentajaksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.10.2017 13:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti keskiviikkona Jukka Jalosen tekevän paluun Suomen A-maajoukkueen eli Leijonien uudeksi päävalmentajaksi. Jalosen sopimus on kaksivuotinen ja on voimassa syksystä 2018 kevääseen 2020.

- Maajoukkuevalmentaminen on kunnia-asia ja tiedän, että A-maajoukkueen valmentaminen kiinnostaa kaikkia eturivin valmentajia. Henkilökohtaisesti on hienoa päästä seuraamaan A-maajoukkueen sukupolvenvaihdosta aitiopaikalta ja nähdä kuinka nuoret huippumme ottavat muutaman vuoden aikana laajalla rintamalla roolia miesten maajoukkueessa, alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta ja Jokereista nuoret suomalaistähdet hyvin tunteva Jalonen kommentoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Jalonen toimi aiemmin Leijonien päävalmentajana 2008-13. Hänen johdollaan Suomi voitti MM-kultaa 2011 Bratislavassa sekä olympiapronssia Vancouverissa 2010. Lisäksi Jalonen on valmentanut Suomen nuorten maailmanmestariksi kotikisoissa 2015-16.

- Jukka Jalonen on kokenut ja menestystä saavuttanut valmentaja, joka tuntee pelaajat ja jääkiekon kansainväliset kehityssuunnat. Valintaprosessin edetessä Jukka nousi ykkösehdokkaaksemme ja on hienoa saada hänet tämän kauden jälkeen takaisin Leijonien valmennusvastuuseen, kommentoi Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela.

Jalosen apuvalmentajista ilmoitetaan myöhemmin.

- Päävalmentaja on ainoa valmennusryhmän päätoiminen ja siksi muilla valinnoilla ei ole vielä kiire. Uskoisin, että valmennusryhmän nimet ovat kokonaisuudessaan selvillä alkukesään mennessä, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen arvioi.

Jalonen toimii tällä hetkellä Jokereiden KHL-joukkueen päävalmentajana. Hän toimii Jokereiden valmentajana toista kauttaan.

- Toivotamme Jukalle onnea uuteen haasteeseen tämän kauden jälkeen. Tiedotamme omasta ensi kauden valmennustiimistämme, kun aika siihen on kypsä. Nyt kaikki keskittyminen on suunnattu sunnuntaille ja sitä seuraaviin peleihin, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri seuran tiedotteessa.

Tällä kaudella Leijonien päävalmentajana toimii Lauri Marjamäki, joka ilmoitti jo aiemmin, ettei jatka A-maajoukkueessa tämän kauden jälkeen. Marjamäki luotsaa Leijonia ensi helmikuussa Pyeongchangin olympiakisoissa Etelä-Koreassa sekä toukokuussa MM-kisoissa Tanskassa.

Jalonen ottaa ohjat Tanskan MM-kisojen jälkeen. Hänen uusi pestinsä Leijonissa kattaa MM-kisat 2019 Slovakiassa ja 2020 Sveitsissä.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit