Maanantai 18.2.2019

Susijengille hyvä uutinen MM-karsintoihin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.10.2017 20:19
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Kansainvälinen Koripalloliitto FIBA tiedotti keskiviikkona muuttaneensa koripallon MM-karsintojen päivämääriä. FIBA suostui siirtämään pelejä pois päällekkäisiltä päiviltä Euroliigan pelien kanssa.

Susijengin kannalta uutinen on tervetullut. Petteri Koponen ja Sasu Salin voivat liittyä Suomen maajoukkueeseen Susijengiin MM-karsintapeleihin Bulgariaa ja Islantia vastaan. Tosin Koposella ja Salinilla on peli päivää ennen Susijengin peliä, eikä tilanne ole ihanteellinen, kun heti seuraavana päivänä pitäisi matkustaa Bulgariaan ja Islantiin, missä uusi peli odottaa samana iltana.

- FIBA on luonut pohjan, jolla kiista voidaan ratkaista. Kiistan sopimiseen tarvitaan kaksi osapuolta. Varovaiseen optimismiin on kuitenkin syytä, kommentoi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann Koripalloliiton tiedotteessa.

Dettmann haluaisi aikatauluihin suurempia muutoksia.

- Esitys ei toteutuessaan vielä ratkaise sitä ongelmaa, että pelejä on edelleen liian paljon. Tulevaisuudessa seurajoukkueiden ja maajoukkueiden on löydettävä tasapaino, missä täyttyvät niin paikalliset, kansalliset kuin kaupallisetkin intressit, hän sanoo.

Ongelmat johtuvat rahasta. FIBA ja Euroliiga ovat olleet tukkanuottasilla jo pitkään, koska Euroliiga ei tanssi FIBA:n pillin mukaan. Dettmann totesikin EM-kisoissa syyskuussa, että koripallon pitäisi olla suurin asia ja pitäisi ajatella ennemmin itse koripallon etua.

Seuraavat MM-kisat pelataan Kiinassa elo-syyskuussa 2019. Euroopan karsintoihin osallistuu 32 joukkuetta, joista 12 etenee MM-kisoihin. Suomi kohtaa alkulohkossaan Bulgarian, Islannin ja Tshekin lohkon kolmen parhaan päästessä toiseen karsintavaiheeseen.

Suomi pelasi edellisissä MM-kisoissa Espanjassa 2014. Sinne Suomi lunasti paikkansa rahalla, kun FIBA myi villejä kortteja. Sittemmin villin kortin käytännöstä on luovuttu ja kaikkien paitsi turnausisännän on saavutettava kisapaikkansa karsintojen kautta urheilullisin perustein.

Suomi kohtaa avausottelussaan vieraissa Bulgarian 24. marraskuuta. Tshekki tulee Suomen vieraaksi 27. marraskuuta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: