Perjantai 17.8.2018

Saksa ja Englanti pelaavat jalkapallon MM-kisoissa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.10.2017 23:25
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Jalkapallon maailmanmestaruutta puolustava Saksa varmisti paikkansa ensi vuonna Venäjällä pelattavaan MM-turnaukseen. Saksa voitti torstaina Belfastissa Pohjois-Irlannin 3-1. Sebastian Rudy, Sandro Wagner ja Joshua Kimmich tekivät saksalaisten maalit.

Myös Englannin kisapaikka varmistui, kun joukkue kaatoi Lontoon Wembleyllä Slovenian 1-0. Hurjassa syysvireessä oleva Harry Kane teki voittomaalin toisen jakson yliajalla.

Puolakin on erittäin lähellä MM-kisapaikkaa murskattuaan Armenian vieraissa 6-1. Robert Lewandowski teki hattutempun.

Tanska piti kisamahdollisuutensa vielä hengissä voitettuaan Montenegron 1-0. Tanska on hyvin lähellä ainakin jatkokarsintapaikkaa.

Myös Pohjois-Irlanti voi hakea kisapaikkaa varmistettuaan lohkonsa kakkospaikan. Skotlannillakin on mahdollisuus jatkokarsintapaikkaan sen voitettua Slovakian 1-0 ja noustuaan lohkossa toiseksi Slovakian ja Slovenian edelle.

Saksa on voittanut jalkapallossa neljä maailmanmestaruutta. Saksalaisten mestaruusvuodet ovat 1954, 1974, 1990 ja 2014. Lisäksi Saksa on kolminkertainen Euroopan mestari ja oli viime vuoden EM-kisoissa välierissä.

Englanti on voittanut ainoan maailmanmestaruutensa 1966. Englanti ei ole missään muussa arvoturnauksessa ollut edes finaalissa.

Vuoden 2014 MM-kisoissa Englanti jäi alkulohkoon. Viime vuoden EM-kisoissa Englanti hävisi neljännesvälierissä sensaatiomaisesti Islannille.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: