Sunnuntai 23.9.2018

Tero Pitkämäen päätös pelastaa Suomen yleisurheilun toistaiseksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.10.2017 17:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki vahvisti perjantaina jatkavansa uraansa 2018. Hän on asettanut tavoitteekseen Berliinissä ensi elokuussa järjestettävät EM-kisat.

Pitkämäki, 34, jatkaa uraansa vuosi kerrallaan. Pidempiä suunnitelmia on vaikeampaa tehdä, kun ikää kertyy lisää. Vammat voivat helposti pilata kauden.

Suomella voi olla EM-kisoissa mitalimahdollisuuksia muissakin lajeissa kuin miesten keihäänheitossa, mutta valtaosa huomiosta keskittyy silti keihääseen. Pitkämäen ohella uraansa jatkaa Antti Ruuskanen, jolta kausi 2017 jäi vammojen takia väliin.

Suomalainen yleisurheilu voi Pitkämäen päätöksen myötä huokaista hetken helpotuksesta. Fakta kuitenkin on, etteivät Pitkämäki ja Ruuskanen ole enää montaa vuotta kehissä. On epävarmaa, jatkaako kumpikaan edes Tokion 2020 olympialaisiin saakka.

Pitkämäki oli elokuussa Lontoon MM-kisoissa Suomen ainoa edustaja. Muut suomalaisheittäjät eivät ylittäneet MM-kisarajaa.

Pessimistisimmissä arvioissa suomalaiselle keihäänheitolle on manattu mäkihypyn kohtaloa. Niin synkkä tilanne ei ehkä ole, mutta uusia huippuja tarvittaisiin pikaisesti lisää.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit