Keskiviikko 20.2.2019

Hieno putki jatkuu, Huuhkajat taisteli tasapelin Kroatiassa!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.10.2017 23:58
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat palauttaa uskottavuuttaan ryminällä. Syyskuussa Suomi kaatoi MM-karsinnassa Islannin ja Kosovon 1-0. Jatkoksi lokakuun ensimmäisenä perjantaina tuli 1-1 -tasapeli vieraissa Kroatiaa vastaan.

Rijekassa pelattu MM-karsintaottelu alkoi odotetulla käsikirjoituksella. Suomi antoi Kroatian hallita ja pyrki varjelemaan omaa maaliaan. Yhtään laukausta kohti maalia Suomi ei ensimmäisellä puoliajalla saanut, mutta Kroatiakaan ei onnistunut maalinteossa.

Toisella puoliajalla 57. minuutilla Juventus-tähti Mario Mandzukic maalasi Kroatian 1-0 johtoon. Suomi oli tyrinyt kulmapotkussa ja Kroatia osui vastahyökkäyksen päätteeksi.

Johtoasemassa Kroatia hölläsi otetta ja antoi Suomelle aloitteen. Suomi pelasikin aktiivisesti ja loi tilanteita. Yllättävän tasoitusmaalin teki vaihtomies Pyry Soiri ensimmäisessä karsintaottelussaan. Hän nousi rohkeasti tilanteeseen ja laittoi pallon verkkoon kroatialaispelaajien seuratessa hölmistyneinä vieressä.

Suomella oli useampiakin tilanteita. Paremmalla viimeistelyllä Suomi olisi voinut voittaa ottelun.

Kroatialle tasapeli oli paha takaisku. Islanti voitti vieraissa Turkin 3-0 ja johtaa lohkoa kahden pisteen erolla Kroatiaan ja Ukrainaan, joka voitti vieraissa Kosovon 2-0.

Islanti pelaa maanantaina Reykjavikissa Kosovoa vastaan ja varmistaisi voitolla MM-kisapaikkansa Kroatia-Ukraina -ottelun tuloksesta riippumatta. Kroatia-Ukraina -ottelun häviäjä on varmasti ulkona MM-kisoista.

Turkin tie MM-karsinnoissa nousi pystyyn. Maanantaina Turkki pelaa Turussa Suomea vastaan, mutta siinä ottelussa kummallakaan joukkueella ei ole enää panosta. Suomella on hyvä tilaisuus päättä surkeasti alkaneet karsinnat hienoon pisteputkeen.

Jaa artikkeli: