Maanantai 24.9.2018

Espanja jalkapallon MM-kisoihin, Islanninkin paikka lähellä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.10.2017 00:51
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Islanti aiheutti jalkapallon MM-karsinnoissa sensaation voitettuaan perjantaina Eskisehirissä Turkin vieraskentällä 3-0. Turkille tulos oli katastrofi, sillä maan karsiutuminen MM-kisoista varmistui. Turkki ei ole ollut MM-futiksessa mukana vuoden 2002 jälkeen, jolloin otti pronssia.

Islanti on voittonsa myötä hyvin lähellä suoraa MM-kisapaikkaa. Islannille riittää voitto maanantain kotiottelusta Kosovoa vastaan. Tasapelikin riittää Islannille, jos Kroatia ja Ukraina jäävät tasapeliin.

Espanjan kisapaikka varmistui 3-0 -voitolla Albaniasta. Italia jäi 1-1 -tasapeliin Makedonian kanssa, mutta sijoittuu G-lohkossa toiseksi ja pääsee jatkokarsintaan.

Espanjan jalkapallomaajoukkueeseen saattaa tulla mullistuksia, jos Katalonia itsenäistyy ja katalaanipelaajat jättävät Espanjan maajoukkueen. Toistaiseksi katalaanit ovat maajoukkuetoiminnassa mukana, mutta heidän pelaamisestaan MM-kisoissa on uhattuna, jos poliittinen kiista syvenee.

Serbia hävisi Itävallalle 2-3, eikä pystynyt varmistamaan MM-kisapaikkaansa. Wales voitti Georgian 1-0 ja Irlanti Moldovan 2-0, joten Wales ja Irlanti voivat nousta lohkovoittoon maanantaina Serbian edelle.

Serbialle riittää kisapaikan varmistamiseen voitto maanantaina Georgiasta. Jos Serbia kokee pistemenetyksiä, ottaa Wales-Irlanti -ottelun voittaja suoran kisapaikan.

Euroopasta jalkapallon 2018 MM-kisapaikan ovat isäntämaa Venäjän lisäksi varmistaneet Belgia, Saksa, Englanti ja Espanja. Muut kisapaikkansa varmistaneet maat ovat Brasilia, Meksiko, Japani, Etelä-Korea, Iran ja Saudi-Arabia.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: