Lauantai 21.7.2018

Loistavaa Huuhkajat! Pisteputki jatkui Turkki-ottelussa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.10.2017 00:05
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat päätti urakkansa MM-karsinnassa 2-2 -tasapeliin Turussa Turkkia vastaan. Suomi oli kahdesti tappioasemassa, mutta taistelutahtoa riitti. Paulus Arajuuri ja Joel Pohjanpalo viimeistelivät Suomen maalit.

Ottelun alku muistutti viime perjantain Kroatia-ottelua. Turkki painosti, mutta Suomi piti turkkilaiset poissa maalipaikoilta.

Toisessa puoliajalla Suomi loi enemmän tilanteita kuin Turkki, mutta Cenk Tosun pääsi maalaamaan kahdesti. Molemmissa tilanteissa Suomi pelasi huolimattomasti.

Samainen Tosun teki kaksi maalia Suomea vastaan myös viime maaliskuussa Antalyassa. Silloin Turkki voitti Suomen 2-0.

Suomen 1-1 -tasoituksen Paulus Arajuuri viimeisteli 75. minuutilla. Arajuuri nousi maalintekoon Robin Lodin antamasta vapaapotkusta.

Ennen Turkin 2-1 -johtomaalia Suomi oli saanut pallon uudelleen maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona. Joel Pohjanpalon 88. minuutilla tekemää maalia ei hylätty. Viime perjantaina Kroatiaa vastaan 1-1 -tasoitusmaalin tehnyt Pyry Soiri syötti Pohjanpalolle tekopaikkaan ja Pohjanpalon maali pelasti Suomelle tasapelin.

Suomi keräsi kuudesta ensimmäisestä MM-karsintaottelustaan vain yhden pisteen. Hans Backe sai potkut jo viime vuoden lopulla ja Markku Kanerva palasi päävalmentajaksi. Kanervan komennossa Suomi hävisi ensin Turkille ja Ukrainalle, mutta keräsi viimeisestä neljästä ottelustaan peräti kahdeksan pistettä.

Syyskuussa Suomi voitti Islannin ja Kosovon 1-0. Lokakuussa Suomi pelasi Kroatian kanssa tasan 1-1 ja Turkin kanssa 2-2.

Suomen ja Turkin ottelu pelattiin toki erikoisissa puitteissa. Euroopan Jalkapalloliiton UEFA:n neronleimauksesta ottelu alkoi kello 21.45. Vettä tuli taivaalta hyisessä kelissä, mutta katsojia oli yllättävän paljon, vaikka täyteen Veritas-stadionia ei toki saatukaan.

Turkki oli jo menettänyt mahdollisuutensa MM-kisapaikkaan hävittyään viime perjantaina Islannille. Suomea vastaan Turkilla ei ollut kaikkia avauskokoonpanon vakiomiehiä kentällä, koska panosta ei ollut ja parasta Turkkia ei tositoimissa nähty.

Suomelle Turkki-ottelu toi joka tapauksessa itseluottamusta roppakaupalla, kuten myös ottelut Islantia, Kosovoa ja Kroatiaa vastaan.

Seuraavana tavoitteena ovat EM-karsinnat ja UEFA:n uusi Nations League. Niistä jaetaan 24 paikkaa 2020 EM-kisoihin. Uusi karsintasysteemi nostaa Suomen mahdollisuuksia, kun pari heikompaakin maata saa kisapaikan.

Islanti teki maanantaina historiaa voittamalla Kosovon 2-0 ja etenemällä ensi vuoden MM-kisoihin ensi kertaa maan historiassa. MM-kisapaikan saavutti myös Serbia.

Jaa artikkeli: