Lauantai 21.7.2018

Totta se on, Islanti jalkapallon MM-kisoihin!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.10.2017 00:28
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Islannissa on vain noin 330 000 asukasta, mutta maa tuottaa väkilukuunsa nähden hämmästyttävän hyviä palloilijoita. Islannin jalkapalloihmeessä riitti äimistelemistä 2016 EM-kisoissa. Niissä kekkereissä Islanti eteni alkulohkostaan jatkoon ja voitti neljännesvälierissä Englannin 2-1.

Nyt Islanti teki toisen ihmeen. Se eteni lohkovoittajana 2018 MM-kisoihin Venäjälle. Kisapaikka ratkesi maanantaina Reykjavikissa, missä Islanti voitti Kosovon 2-0.

Lohkojumbo Kosovon lisäksi Islannin taakse jäivät Kroatia, Ukraina, Turkki ja Suomi. Kroatia, Ukraina ja Turkki ovat kovan luokan jalkapallomaita, joilla kaiken järjen mukaan pitäisi olla edellytykset Islannin kaatamiseen.

Kroatia eteni sentään jatkokarsintaan. Se toipui perjantain Suomi-tasapelistä ja voitti maanantaina Ukrainan vieraissa 2-0.

Islannin lisäksi lohkovoittonsa ja kisapaikkansa varmisti maanantaina Serbia voitettuaan Georgian 1-0. Irlanti voitti Walesin 1-0 ja sijoittui lohkokakkoseksi, millä heltisi jatkokarsintapaikka.

Serbia on ollut MM-kisoissa mukana Serbia-nimellä 2010, jolloin se jäi alkulohkoon. Jugoslavian hajoamisen ja perimyssotien jälkeen Serbia pelasi MM-kisoissa 1998 Jugoslaviana ja 2006 Serbia-Montenegrona. 1998 tie katkesi neljännesvälierätappioon Hollannille ja 2006 kolmella tappiolla alkulohkoon.

Isäntämaa Venäjän lisäksi 2018 MM-kisoihin ovat selviytyneet Brasilia, Iran, Meksiko, Japani, Etelä-Korea, Saudi-Arabia, Belgia, Saksa, Englanti, Espanja, Nigeria, Puola, Costa Rica, Egypti, Serbia ja Islanti. Jaossa on vielä 15 paikkaa, joista kuusi ratkeaa tiistaina ja loput yhdeksän marraskuussa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: