Lauantai 21.7.2018

Suomalaisen jääkiekon suurlupaus loisti puolalaisia vastaan

Jaa artikkeli:
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
|

Helsingin IFK:n lupaava hyökkääjä Niklas Nordgren on tehnyt tänä syksynä vakuuttavan murtautumisen miesten tasolle. 17-vuotias hyökkääjä on pelannut kolme miesten ottelua ja takonut niissä tehot 4+2.

Tiistaina Nordgren keräsi tehot 1+2, kun HIFK kaatoi Puolan mestarin Comarch Cracovian CHL:n alkulohkon päättäneessä ottelussa 6-3-lukemin. Nordgren ei selvästi ole tottunut vielä mediahässäkkään, mutta varmaa on, että otteiden jatkuessa näin, hän tapaa vielä kymmeniä toimittajia lähitulevaisuudessa.

- Hyvältä on tuntunut pelata täällä ja hyvin on lähtenyt kulkemaan, Nordgren hymyili ottelun jälkeen.

Nordgren oli alkukauden sivussa loukkaantumisen ja kuntoutumisen vuoksi, mutta nyt hän on päässyt irti. Eikä ainakaan Helsingin jääkiekkopiireistä löydy enää ihmistä, joka ei tietäisi hänen nimeään. Pian hänet voi tietää koko Suomen kansa. Nordgren on nauttinut saamastaan näyttöpaikasta.

- Tosi siistiä! Halusin heti näyttää, että pystyn pelaamaan tälläkin tasolla ja tekemään pisteitä. Täällä pitää näyttää parastaan, Nordgen sanoi.

Ja se näyttää onnistuvan aika mukavasti, eikö?

- Joo, Nordgren sanoo ja hymyilee leveästi päälle.

Nordgren ponnahti heti ensimmäisen miesten tason ottelun jälkeen isosti urheilusivujen otsikoihin. Viikko sitten Puolassa hän takoi heti hattutempun Cracoviaa vastaan.

- Ei se varmaan paljon paremmin olisi voinut enää mennä. Sain hyvät paikat niihin maaleihin. Niistä oli kiva laittaa, Nordgen totesi vaatimattomana.

Tiistaina Nordgren pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa Helsingin legendaariseen jäähalliin.

- Olihan se tosi siistiä päästä pelaamaan kotiyleisön eteen, Nordgren totesi.

Hyppy junioreista miesten peleihin on aina iso. Nordgren ei ole löytänyt peleistä kuitenkaan kuin muutaman isomman eron junioripeleihin.

- Aika samanlaista peliä tämä on ollut, mitä odotin. Pelaajat ovat täällä vahvempia. He myös pelaavat ehkä vähän fiksummin kuin A-junioreissa, Nordgren listaa.

Nordgren ei osaa sanoa vielä tulevaisuudestaan mitään, mutta tavoitteet hän osaa listata.

- Ei ole mitään puhetta ollut, mutta se on se tavoite, että pääsen pelaamaan Liigaan miesten mukaan, Nordgren linjasi painokkaasti.

Nordgrenista puhutaan jo tässä vaiheessa NHL:n tulevana ykköskierroksen varauksena. Hänellä on kaikki ominaisuudet nousta jo tällä kaudella vastuulliseen rooliin HIFK:n SM-liigajoukkueessa. Sen jälkeen vain taivas on rajana.

HIFK:n putoaminen CHL:stä jatkosta oli varmistunut jo aiemmin. Tiistaina varmistui myös TPS:n putoaminen. TPS:lle ei riittänyt päätösottelun 5-2 -voitto Nottingham Panthersista.

KalPankin putoaminen varmistui viime viikolla. Suomalaisjoukkueista CHL:ssä jatkavat neljännesvälieriin vain Tappara ja JYP.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: