Lauantai 21.7.2018

Ranska ja Portugali jalkapallon MM-kisoihin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.10.2017 23:59
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Viime vuonna pelatun jalkapallon EM-turnauksen finalistit Portugali ja Ranska varmistivat tiistaina paikkansa ensi vuonna Venäjällä pelattavaan MM-turnaukseen. Euroopan mestari Portugalin lohkovoitto ja kisapaikka varmistui 2-0 -voitolla Sveitsistä ja EM-hopeamitalisti Ranskan 2-1 -voitolla Valko-Venäjästä.

Portugali on sijoittunut MM-kisoissa kolmanneksi 1966 ja neljänneksi 2006. MM-kisoissa Portugali on viidettä kertaa peräkkäin. Edellisessä MM-turnauksessa Brasiliassa 2014 Portugali jäi alkulohkoon.

Ranska on voittanut MM-kultaa kotikisoissaan 1998. Hopealla Ranska oli 2006 hävittyään loppuottelussa Italialle rankkarikisassa. Molemmissa finaaleissa shown varasti Zinedine Zidane tehtyään 1998 kaksi maalia ja puskettuaan 2006 Marco Materazzin päällään kumoon.

Ranska eteni edellisessä MM-turnauksessa Brasiliassa puolivälieriin. Tuleva maailmanmestari Saksa vei silloin voiton 1-0, mutta viime vuoden EM-kisoissa Ranska otti vahingon takaisin päihittämällä saksalaiset välierissä.

MM-karsintojen Euroopan lohkovaihe päättyi tiistaina. Lohkovoittajina kisoihin etenivät Ranskan ja Portugalin lisäksi Belgia, Espanja, Englanti, Saksa, Islanti, Serbia ja Puola.

Jatkokarsintapaikan saavuttivat Sveitsi, Ruotsi, Kroatia, Italia, Irlanti, Pohjois-Irlanti, Kreikka ja Tanska. Slovakia jäi heikoimpana lohkokakkosena jatkokarsinnoista rannalle.

Jatkokarsintojen otteluparit arvotaan tiistaina. Karsinnat pelataan marraskuussa otteluparien voittajien selvitessä MM-kisoihin.

MM-kisoihin ovat selviytyneet isäntämaa Venäjän lisäksi myös Brasilia, Meksiko, Costa Rica, Iran, Japani, Etelä-Korea, Saudi-Arabia, Nigeria ja Egypti. Varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa selviää neljä kisamaata lisää Amerikan mantereelta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: