Keskiviikko 19.9.2018

KHL:n ennätysvoittoputki viimein katki

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.10.2017 23:51
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jokereiden 12 ottelun voittoputki jääkiekon KHL-liigassa on vielä kaukana sarjan ennätyksestä. Mestaruutta puolustava SKA Pietari ehti voittaa tällä kaudella 20 ensimmäistä otteluaan ja teki uuden voittoputkiennätyksen.

Kaikki putket katkeavat aikanaan ja niin kävi myös SKA Pietarille. SKA koki keskiviikkona KHL:n kauden avaustappionsa hävittyään HC Sotshille jatkoajalla 2-3. Sean Collins viimeisteli Sotshin voittomaalin.

Tappiostaan huolimatta SKA on KHL:ssä ylivoimaisessa johdossa. Suurimmasta mestarisuosikista ei ole mitään epäselvyyttä.

SKA:n pelaajamateriaalia tarkastellessa ei ihmettele, miksi joukkue johtaa KHL:ää. Hyökkääjät Ilja Kovaltshuk ja Pavel Datsjuk ovat pelanneet huikean NHL-uran.

SKA:n muista hyökkääjistä Nikita Gusev ja Sergei Gusev menestyisivät varmasti NHL:ssä. Puolustaja Slava Voinov voitti Los Angeles Kingsissä kaksi Stanley Cupia.

Suomalaisista SKA:ssa pelaavat maalivahti Mikko Koskinen ja hyökkääjä Jarno Koskiranta. He olivat voittamassa Leijonissa 2016 MM-hopeaa.

SKA on KHL:n rahakkain seura. Pietarissa on vain yksi merkittävä jääkiekkoseura ja viiden miljoonan asukkaan kaupungin jääkiekkobisnes keskittyy SKA:n ympärille.

Moskovassa markkinoista kilpaileva TsSKA, Dynamo ja Spartak. TsSKA:llakin riittää rahaa, mutta SKA:n rinnalla sekin kalpenee.

Neuvostoliiton jääkiekossa armeijan keskusurheiluseura TsSKA haali kaikki parhaat pelaajat itselleen, koska siten haluttiin varmistaa Neuvostoliiton maajoukkueen menestys. Neuvostoliiton mestaruussarjassa TsSKA voittikin kaikki mestaruudet vuosien 1977-89 aikana, kunnes perestroikan myötä Neuvostoliitossa alkoivat puhaltaa uudet tuulet.

Nyt tulevat vanhat ajat mieleen, kun SKA Pietari on Sotshi-tappiostaan huolimatta tulossa masentavankin ylivoimaiseksi. Vaikka yhteiskuntajärjestelmä on erilainen, uhkaa yhden seura ylivoima lässähdyttää KHL:ää, kuten Neuvostoliiton liigassa kävi aikanaan.

Jopa puolet Venäjän olympiajoukkueen pelaajista ensi talvena Pyeongchangin kisoissa saattaa tulla SKA Pietarista. Koskinen ja Koskiranta kelvannevat Suomen olympiajoukkueeseen ja SKA:n puolustajat David Rundblad sekä Patrik Hersley nähtäneen Ruotsin olympiajoukkueessa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: