Tiistai 18.6.2019

Suomella kävi kurja tuuri CHL-arvonnassa

Luotu: 
13.10.2017 15:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jääkiekon mestareiden liiga Champions Hockey Leaguen eli CHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit arvottiin perjantaina Helsingissä. Suomalaisittain arvonta oli osittain pettymys, sillä ainoat suomalaisjoukkueet JYP ja Tappara arvottiin samaan pariin.

Kahdeksan parhaan joukossa nähdään siis vain yksi suomalaisjoukkue. Se on odotuksiin nähden pettymys, kun kuluvalla kaudella SM-liigan kansainvälisen tason kunnia piti palauttaa. Viime kaudellahan yksikään suomalaisjoukkue ei yltänyt CHL:ssä kahdeksan parhaan joukkoon.

KalPa, TPS ja HIFK jäivät CHL:ssä alkulohkoon. HIFK sai vastaansa alkusarjassa kovat joukkueet Brynäsin ja Münchenin, mutta silti HIFK jäi niitä vastaan alakynteen yllättävänkin selvästi.

TPS:n pudottanut brittiseura Nottingham Panthers teki alkusarjassa jääkiekkohistoriaa etenemällä CHL:ssä alkusarjasta jatkoon ensimmäisenä brittijoukkueena. Panthersin vastustajaksi neljännesvälieriin arvottiin sveitsiläinen Zürich Lions.

Ruotsilla on neljännesvälierissä neljä joukkuetta. Ruotsalaisjoukkueita ei arvottu neljännesvälieriin toisiaan vastaan, joten myös puolivälierissä Ruotsilla saattaa olla neljän joukkueen edustus.
Ruotsissa pelataan KHL:n jälkeen Euroopan kovinta seurajoukkuekiekkoa. CHL-tuloksista voi tehdä selkeän johtopäätöksen, että Suomen pääsarja Liiga on Ruotsin pääsarjaa SHL:ää jäljessä.

CHL:n neljännesvälierien ensimmäiset osaottelut pelataan 31. lokakuuta ja 1. marraskuuta. Toiset osaottelut ovat ohjelmassa 7. marraskuuta.

CHL:n neljännesvälieräparit:

Tappara - JYP
EV Zug - Kometa Brno
Adler Mannheim - Brynäs IF
Malmö Redhawks - Ocelari Trinec
Växjö Lakers - Red Bull Salzburg
Red Bull München - SC Bern
Nottingham Panthers - ZSC Lions Zürich
Frölunda Indians - Bili Tygri Liberec

Jaa artikkeli: