Keskiviikko 19.12.2018

Tommi Mäkisen Toyota vaihtoi suomalaisen virolaiskuskiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.10.2017 11:00
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Tommi Mäkisen johtama rallin MM-sarjassa kilpaileva Toyotan tehdastiimi vahvisti keskiviikkona ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa. Virolainen Ott Tänak on Toyotan kolmas kuljettaja ensi kaudella. Hänen kartturinaan jatkaa Martin Järveoja
.
Tänakin sopimusta osattiin odottaa. Jo kesällä hänen kerrottiin olevan Toyotan kanssa lähellä sopimusta.

Saaremaalta kotoisin oleva Tänak, 30, on kisannut tällä kaudella Fordin kalustoa käyttävässä M Sport-tallissa. Hän on voittanut tällä kaudella Sardinian ja Saksan MM-rallit. Ne ovat hänen uransa ensimmäiset MM-osakilpailuvoittonsa.

- Olemme seuranneet Ottia jo jonkin aikaa. Hän on täydellinen yhdistelmä nuoruutta ja kokemusta. Kuten Yaris WRC -auto, niin myös Ott on ylittänyt kaikki odotukset tällä kaudella, Tommi Mäkinen sanoi Toyotan tiedotteessa.

Toyota ajattaa ensi kaudella MM-sarjassa kolmea autoa. Tallin muina kuljettajina jatkavat Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi.

Juho Hänninen saa tehdä Tänakille tilaa. Hänninen ajaa viimeistä kertaa Toyotan tehdaskuskina ensi viikolla Walesin rallissa. Kauden päätöskisassa Australiassa Toyota ajattaa vain kahta autoa Latvalan ja Lapin toimiessa tallin kuskeina.

Tänak on tämän kauden MM-pisteissä toisena ja hänellä on yhä mahdollisuuksia maailmanmestaruuteen. Tosin mestaruus ei vaikuta kovinkaan todennäköiseltä eron MM-sarjan kärkimieheen Sebastien Ogieriin ollessa 37 pistettä.

Kahdessa viimeisessä kisassa, Walesissa ja Australiassa, on jaossa 60 pistettä. Ogierin ei tarvitse ottaa riskejä voittaakseen mestaruuden ja hänellä on mahdollisuus varmistaa mestaruus jo Walesissa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: