Maanantai 10.12.2018

Chicago Bullsin heikkous on hyvä asia Lauri Markkaselle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.10.2017 12:24
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Lauri Markkanen pelaa ensi yönä Suomen aikaa ensimmäisen ottelunsa maailman kovatasoisimmassa koripallosarjassa NBA:ssa. Markkasen seura Chicago Bulls kohtaa vieraissa Toronto Raptorsin.

Markkanen pääsee Bullsin avaukseen. Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg vahvisti asian Twitterissä.

Markkasen pääsyä avauskokoonpanoon auttoi Bullsin sisäinen kohu. Markkasen kanssa nelospaikan peliajasta kilpailleet Bobby Portis ja Nikola Mirotic joutuivat molemmat sivuun.

Portis löi Miroticia nyrkillä kasvoihin ja tästä syntyi niin pahaa jälkeä, että Mirotic joutui leikkaushoitoon. Portis sai puolestaan pelikiellon.

Chicago Bulls on monissa asiantuntija-arvioissa rankattu yhdeksi NBA:n heikoimmista joukkueista, ellei heikoimmaksi. 1990-luvulla Michael Jordanin aikana huipulla ollut ja vuosikymmenen aikana kuusi mestaruutta voittanut Bulls taantui vuosituhannen vaihteen jälkeen. Divisioonansa voittoon Bulls ylsi 2011 ja 2012, mutta nousu sitä korkeammalle ei onnistunut.

Nyt Bulls rakentaa uutta joukkuetta ja Markkanen on osana pitkäjänteistä suunnitelmaa. Kukaan ei odota, että joukkue menestyisi kaudella 2017-18.

Markkasen uran kannalta tilanne ei ole huono. Hänellä on hyvä mahdollisuus saada paljon peliaikaa ja arvokasta kokemusta haasteessaan nousta NBA:n huippupelaajaksi.

Koripallon EM-kisoissa Suomen joukkueessa Markkanen oli monessa ottelussa loistava, mutta muutamassa pelissä suoritustaso ailahteli. Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann muistuttikin Markkasen olevan vasta 20-vuotias, eikä vielä huippupelaaja, joka pystyy pelaamaan huipputasollaan illasta toiseen.

Markkasesta tulee toinen Suomessa koripallo-oppinsa juniorina saanut NBA-pelaaja Hanno Möttölän jälkeen. Möttölä pelasi Atlanta Hawksissa 2000-02 ja palasi sen jälkeen Eurooppaan.

Susijengin pelaajista amerikansuomalainen Erik Murphy pelasi Chicago Bullsissa kaudella 2013-14, mutta ei tehnyt läpimurtoaan. Sen jälkeen Murphy on pelannut ammattilaisena Euroopassa.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: