Maanantai 10.12.2018

Fernando Alonso lopetti arvuuttelut, jatkaa Formula ykkösissä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.10.2017 19:00
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Formula ykkösten McLaren-talli tiedotti torstaina kaksinkertaisen maailmanmestarin Fernando Alonson jatkavan tiimissä ensi kaudellakin. Alonso aloittaa McLarenilla 2018 neljännen perättäisen kautensa, vaikka menestys tiimissä on ollut surkeaa.

Alonson huhuttiin jättävän Formula ykköset kokonaan. Huhuilu lisääntyi, kun viime keväänä Alonso jätti Monacon F1-kisan väliin ajaakseen Indianapolisin 500 mailin kisassa. Tiettävästi Alonsoa kosiskeltiin niin Indy-sarjaan kuin Le Mansiinkin.

Alonso, 36, ei ole peitellyt McLarenilla turhautumistaan. Alonsoa surkeista tuloksista ei voi syyttää. Ongelmana on ollut Honda-moottorin alitehoisuus sekä Formula ykkösten säännöt, joissa moottorikehitys on rajoitettua. Hondalla ei ole ollut mahdollisuuksia kuroa kilpailijoiden etumatkaa kunnolla.

Alonso päätti jatkaa McLarenilla, kun talli päätti vaihtaa tämän kauden jälkeen moottorinsa Renaultin tuotoksiin. Renault panostaa Formula ykkösiin valtavasti voimavaroja ja Renaultin moottorien avulla Alonsolla on mahdollisuuksia menestyä paremmin.

McLaren jatkaa ensi kaudella samoilla kuskeilla kuin 2017. Alonson tallikaverina jatkaa nuori belgialainen Stoffel Vandoorne, joka tällä kaudella on muutamassa kisassa väläytellyt. Vandoorne on kyennyt päihittämään Alonson useamman kerran.

Vahvistetut F1-kuljettajasopimukset kaudella 2018:

Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Ferrari: Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen
Red Bull: Daniel Ricciardo, Max Verstappen
Renault: Nico Hülkenberg, Carlos Sainz
McLaren: Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne
Force India: Sergio Perez, Estaban Ocon
Haas: Romain Grosjean, Kevin Magnussen
Williams: Lance Stroll

Toro Rossolla ja Sauberilla kumpikin tallipaikka avoinna

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: