Keskiviikko 12.12.2018

Veikkausliigan mitalistit ja putoaja selvillä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.10.2017 21:17
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jalkapallon Veikkausliigan toiseksi viimeinen kierros pelattiin perjantaina. Kierroksella ratkesi, että KuPS ja Ilves ovat mitaleilla ja että JJK putoaa Ykköseen.

KuPS varmisti mitalinsa voittamalla putoaja JJK:n 2-1. Ilveksen mitali varmistui 1-0 -voitolla PS Kemistä.

KuPS ja Ilves ovat tasapisteissä. Ensi viikon lauantaina päätöskierroksella Ilves pelaa vieraissa IFK Mariehamnia ja KuPS vieraissa PS Kemiä vastaan.

Vastustajillakin on näissä peleissä panosta, kun IFK Mariehamn pyrkii säilyttämään nelospaikkansa, joka varmistaisi eurokenttäpaikan, ja PS Kemi tarvitsisi pisteen liigakarsinnan välttämiseksi. IFK Marehamn voitti perjantaina Rovaniemellä RoPSin 3-0.

HIFK piti mahdollisuutensa liigakarsinnan välttämisestä hengissä taisteltuaan 2-2 -tasapelin Helsingissä SJK:ta vastaan. Mikael Forssellin maalit nostivat HIFK:n kahden maalin tappioasemasta tasoihin.

HIFK välttäisi liigakarsinnan jos voittaisi päätöskierroksella vieraissa FC Lahden ja PS Kemi häviäisi kotonaan KuPSille. Tuolloin PS Kemi joutuisi karsimaan.

Suomen mestaruuden jo syyskuussa varmistanut HJK voitti Turussa FC Interin 3-1. VPS pehmitti FC Lahden 2-1, joten viidentenä olevat lahtelaiset hyvin todennäköiset eivät pelaa ensi kaudella eurokentillä, kun eroa IFK Mariehamniin on kolme pistettä.

Jyväskylän Jalkapalloklubi jää viimeiseksi ja putoaa pääsarjasta. Visiitti Veikkausliigassa jäi tällä kerralla yhteen kauteen.

Minään yllätyksenä JJK:n tippumista ei voi pitää. Joukkueen pelaajamateriaali ei ollut riittävällä tasolla. Siihen vaikutti realistiselle pohjalle rakennettu budjetti, jolla ei voinut hankkia parempia pelaajia.

Lokakuun hyisessä illassa väkeä nähtiin futiskatsomossa paljon. Tampereella katsojia oli 4753, Kuopiossa 3874 ja Helsingissä 2563.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: