Maanantai 10.12.2018

Miksi Max Verstappen teki yllättävän ratkaisun?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.10.2017 11:56
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Max Verstappenia on useissa arvioissa pidetty Formula ykkösten lahjakkaimpana kuljettajana. Toistaiseksi hänen uransa onkin ollut huikea menestystarina hänen noustuaan F1-kuljettajaksi 17-vuotiaana ja voitettuaan ensimmäisen F1-kilpailunsa 18-vuotiaana.

Verstappen, 20, olisi voinut saavuttaa jo paljon enemmänkin, jos olisi kisannut Mercedeksellä tai Ferrarilla. Hänen työnantajansa Red Bull on ollut kolmanneksi paras talli, mutta Renault-moottorin tehovaje sekä auton tekniset ongelmat ovat estäneet Verstappenia voittamasta mestaruutta. Mestaruustaistoon Verstappenin taidot riittäisivät varmasti.

Ferrari keskusteli Red Bullin kanssa Verstappenin sopimuksen ostamisesta, mutta yhteisymmärrykseen ei päästy. Tiettävästi Red Bull pyysi Verstappenista niin suurta rahasummaa, ettei ökyrikas Ferrarikaan suostunut kaivamaan kuvetta.

Perjantaina Texasin Austinissa Red Bull vahvisti tehneensä Verstappenin kanssa jatkosopimuksen. Verstappen jatkaa Red Bullilla kauteen 2020 saakka.

Verstappenin jatkosopimus tuli yllätyksenä, koska hänen uskottiin tarkkailevan tilannetta kaikessa rauhassa. Seuraavan työpaikkansa Verstappenilla olisi voinut valita itse.

Uusi sopimus Red Bullin kanssa tarkoittaa, että Verstappen on todella vakuuttunut Red Bullin mahdollisuuksista nousta tulevina vuosina takaisin huipulle. Red Bullin moottorivalmistaja Renault on tehnyt Formula ykkösiin isoja panostuksia ja ensi vuonna se saattaa kuroa Mercedeksen ja Ferrarin tehoetumatkan umpeen.

Red Bullin auton väitetään olevan aerodynaamisesti Formula ykkösten paras. Sadekelillä tai poikkeuksellisimmissa olosuhteissa Red Bull taisteleekin kärjessä. Tällä kaudella Verstappen ajoi Malesian osakilpailussa voittoon ilman tuuria.

Ensi kaudella Verstappen saattaa olla vakavasti otettava mestariehdokas. Hänen ykkösvastustajansa ei välttämättä ole Ferrarin Sebastian Vettel tai Mercedeksen Lewis Hamilton, vaan tallikaveri Daniel Ricciardo.

Ricciardo myönsi Austinissa yllättyneensä Verstappenin sopimuksesta. Hän piti sitä tiimin kannalta kuitenkin positiivisena asiana ja totesi sen lisäävän luottamusta kilpailukykyä kohtaan.

Kaudella 2014 Ricciardo ajoi Red Bullilla Sebastian Vettelin tallikaverina ja oli Vetteliä nopeampi. Uransa pelastaakseen nelinkertainen maailmanmestari Vettel joutui siirtymään 2015 Ferrarille.

Ricciardo ilmoitti Austinissa jatkavansa Red Bullilla varmasti 2018. Kauden 2019 tilanne on hänellä avoin.

Vuoden kuluttua Ricciardo saattaa olla tilanteessa, jossa on pakotettu tekemään ”Vettelit” eli siirtymään Ferrarille.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: