Tiistai 11.12.2018

Väkivalta varjosti TPS:n nousujuhlia

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.10.2017 19:40
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

TPS palaa Suomen jalkapallon pääsarjatasolle Veikkausliigaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Nousunsa TPS varmisti pelaamalla 1-1 -tasapelin Espoossa FC Honkaa vastaan. Honka olisi tarvinnut suoraan nousuunsa voiton.

Ottelun jälkeen nähtiin kansainvälisen jalkapallon valitettava lieveilmiö. TPS:n kannattajat ryntäsivät kentälle. Samalla syntyi tappelu Hongan ja TPS:n kannattajien välillä.

Poliisi ja järjestyksenvalvojat tulivat nopeasti väliin, mutta tilanne oli riistäytyä käsistä. Rähinöinti jatkui kentän ulkopuolellakin.

Jalkapalloväkivalta on viime vuosina lisääntynyt Suomessa. HJK:n ja HIFK:n väliset Stadin derbyt ovat työllistäneet poliisia. Enää Suomesta ei voi puhua lintukodosta futisväkivallan ulkopuolisena saarekkeena.

Veikkausliigassa TPS ottaa Jyväskylän Jalkapalloklubin paikan. JJK:n putoaminen pääsarjatasolta varmistui perjantaina.

TPS ajautui tämän vuosikymmenen alussa talousvaikeuksiin. Nyt seurajohto pyrkii toimimaan realistisemmalta pohjalta ja kulut pyritään pitämään kurissa.

On tietysti toinen juttu, saako TPS rajallisella budjetilla kootuksi kunnollista joukkuetta. JJK ei tässä onnistunut.

FC Honka pääsee karsimaan Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi jäänyttä joukkuetta vastaan. Vastaan tulee joko HIFK tai PS Kemi. TPS:n vastustaja on selvillä ensi viikon lauantaina pelattavan Veikkausliigan viimeisen kierroksen jälkeen.

Katso video Honka- ja TPS-fanien tappelusta:
https://yle.fi/urheilu/3-9895121

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Josa Jäntti

Voi vain todeta , että oikeus voitti. Hongan edellinen peli - voitto 10 -0 OPS:sta ei ollut reilu. En osaa sanoa, kuka tai ketkä oululaisista pelaajista tai kenties omistajasta hyötyivät tavalla tai toisella ? Katsoin netissä Yle - arkistosta kaikki Hongan tekemät maalit. Lähes jokaisessa OPS: n pelaajat olivat kuin " hidastetussa filmissä "ja maalivahtikin liian näkyvästi väärin sijoittuneena tai muuten " löysänä ! Ihmettelen, että tätä ottelua ei kuitenkaan mitenkään tutkittu - miksi ?
kki