Keskiviikko 26.9.2018

Sensaatio häämöttää MM-futiksessa, Ruotsi yllätti Italian

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.11.2017 00:48
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Ruotsalaisilla jalkapallofaneilla oli perjantaina aihetta juhlaan, kun Ruotsi otti Tukholman alueella Solnan stadionilla 1-0 -voiton Italiasta MM-jatkokarsinnassa. Voittomaalin viimeisteli 61. minuutilla Jakob Johansson. Esityöstä vastasi Ola Toivonen.

Italia on nyt selkä seinää vasten. Otteluparin toinen osa pelataan maanantaina Milanossa ja siellä Ruotsille riittäisi kisapaikkaan tasapelikin tai maalin tappiokin, jos onnistui maalinteossa.

Ruotsi on pelannut kolmessa viimeisessä jalkapallon EM-turnauksessa, mutta MM-kisoissa maa ei ole ollut mukana vuoden 2006 jälkeen. Italian pudottaminen jatkokarsinnoissa olisikin sinikeltaisilta melkoinen uroteko.

Italia on viimeksi jäänyt MM-kisoista rannalle 1958. EM-kisoista Italia jäi ulos viimeksi 1992, kun kisoihin pääsi vain kahdeksan joukkuetta. Se turnaus pelattiin juuri Ruotsissa.

Torstaina pelatuissa MM-karsintaotteluissa Sveitsi voitti vieraissa Pohjois-Irlannin kyseenalaisella rankkarimaalilla 1-0 ja Kroatia murjoi Kreikan 4-1. Kroatian kisapaikkaa voi pitää hyvin todennäköisenä.

Perjantaina ratkesi MM-kisapaikka Afrikassa, kun Senegal voitti vieraissa Etelä-Afrikan 2-0. Senegalille MM-kisapaikka on maan historian toinen.

Vuoden 2002 MM-jalkapallossa Japanissa ja Etelä-Koreassa Senegal eteni peräti puolivälieriin, joissa hävisi Turkille jatkoajalla 0-1. Neljännesvälierissä Senegal oli voittanut Ruotsin jatkoajalla 2-1.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit