Keskiviikko 26.9.2018

Suomi jyräsi Ruotsin, Eeli Tolvanen osui nyt maajoukkueessakin

Jaa artikkeli:
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Leijonat jatkoi Karjala-turnausta lauantaina vahvasti. Torstain Venäjä-voiton jatkeeksi Suomi voitti Ruotsin 3-1.

- Pelattiin hyvä peli. Turha sitä on kiistää. Taas hyvä tuleminen peliin. Joukkue oli valmis ja lataus oli hyvä. Halli täynnä, summasi Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki Ruotsi-ottelua.

Kiekkosensaatio Eeli Tolvanen, 18, ampui Leijonat heti ensimmäisen erän alussa 1-0-johtoon. Maali oli tuttua Tolvasta: tulinen suoraan syötöstä lähtenyt laukaus. Maali oli Tolvaselle maajoukkueuran ensimmäinen. Maaliin komean esityön teki kokenut Petri Kontiola.

- Totta kai se maistuu hyvältä. Toissapäiväinen peli oli vielä vähän vaikea, mutta tänään saatiin meidän ketjun peli kulkemaan ja ihan alkuun Konna (Kontiola) heitti ihan hyvän lätyn ja pääsin hyvästä paikasta ampumaan maalin. Hyvältä se tuntuu, Tolvanen sanoi ottelun jälkeen.

Leijonien peli parani Venäjä-ottelusta. Leijona oli lauantaina kotijäällä hyvin nälkäinen. Myös Kontiolan ketjun peli oli huomattavasti parempaa.

- Varmaan se hyökkäysnälkä oli isoin ero. Ei saatu viimeksi kiekkoa ollenkaan. Nyt saatiin hyvä paine Ruotsin pakkeihin koko ajan ja he rupesivat haparoimaan siellä. Sitä kautta saatiin kiekkoja hyvin keskustaan ja maalipaikkoja, Tolvanen mietti.

Tolvanen teki maalinsa bravuuripaikaltaan. B-pisteen kaarelta.

- No, eihän se huono paikka ole laukoa, kun keskeltä kenttää pääsee one-timerin laukomaan. Kyllä mä siitä voin useamminkin laukoa, Tolvanen sanoi.

Tolvasen maali auttoi Leijonia alussa. Itseluottamus kasvoi silmissä.

- Totta kai se auttoi paljon. Viime peli oli vähän vaikeampi, mutta nyt saimme heti itseluottamusta. Helpotti ihan älyttömästi, kun se tuli heti tuohon alkuun. Sitä kautta pystyi jatkamaan omaa peliä, Tolvanen sanoi.

Tolvasen, Kontiolan ja Jukka Peltolan ketjun peli oli vielä torstaina tukossa. Lauantai tuo lukko aukesi sitten kunnolla. Mitä tapahtui?

- Tietyistä tilanteista vähän puhuttiin ja ehkä me oltiin kaikki tänään vähän enemmän valmiita tähän peliin. Ennen kaikkea yhdessä olimme valmiimpia pelaamaan. Saatiin sitten hyvä tulos sitä kautta, Peltola näki.

Peltola pelaa samassa ketjussa Eeli Tolvasen kanssa. Peltola on nähnyt maailmanluokan maalitykkejä ennenkin läheltä. Patrik Laine ponnisti Tapparasta NHL:ään. Miten Peltola vertailee Tolvasta ja Lainetta?

- Tämä on kova pelimanni kyllä. Nöyrä kaveri tekemään hommia ja kyllä hänen peliälynsä on todella nätti. Hän näkee kentän kyllä hienosti, Peltola kehui.

Laukaus on aika samanlainen kuin eräällä Laineella?

- Hyvä on laukomaan hänkin. Kovaa se lähtee ja tarkasti. Eikä hän pelkää sitä myöskään käyttää. Tosi vahva kuti, Peltola hehkutti.

Tolvanen, Peltola ja Sakari Manninen tekivät Ruotsi-ottelun maalit. Kaikki tekivät myös ensimmäisen A-maaottelumaalinsa.

- Sehän on kiva. Uusia Leijonia tulee ja onnistuu heti. Hienoa, että saivat onnistumisia, Marjamäki kiitteli.

- Ekassa A-maaottelussaan Eeli pelasi hyvin jo siinäkin, mutta pystyi heti toisessa pelissään tekemään 1+1, niin kyllähän se tärkeää on. Varmasti niin Eelille kuin meillekin, että pystytään leveämmältä tuottamaan tehoja, koska vastus oli tänäänkin kova. Hieno onnistuminen häneltä, jatkoi Marjamäki Tolvasesta.

Petri Kontiola paransi tasoaan torstain Venäjä-ottelusta huimasti.

- Konna oli rohkeampi kiekon kanssa. Hän on myös tunnollinen. Hänellä on kirjain rinnassaan ja ottaa isosti ne asiat. Vähän oli ehkä jännittämistä ekassa pelissä, mutta tässä pelissä Konna pysyi kiekossa. Peltola oli poissa alkuviikon, eikä saatu yhteisiä harjoituksia, totesi Marjamäki.

Sunnuntaina Suomi kohtaa Kanadan.

- Turnausvoitosta pelataan. Nautitaan tää ilta, mutta sitten fokus seuraavaan peliin. Hieno ilta jälleen tulossa, Marjamäki päätti.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: