Sunnuntai 16.12.2018

Leijonien 18-vuotiaat tähdet nähtäneen olympiakisoissa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.11.2017 12:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Leijonat voitti jääkiekon Karjala-turnauksessa kaikki kolme otteluaan. Suomalaisille taipuivat Venäjä, Ruotsi ja Kanada, joiden joukkueissa oli paljon pelaajia, joita nähtäneen tositoimissa olympialaisissakin.

Lauri Marjamäen johtava valmennustiimi kohtasi Karjala-turnauksessa positiivisen ongelman. Tositoimissa nähtiin 15 hyökkääjää ja 10 puolustajaa, jotka kaikki antoivat hyviä näyttöjä kelpoisuudestaan olympiajoukkueeseen. Potentiaalisista olympiapelaajistakin onkin ylitarjontaa.

Viimeiset olympianäytöt maajoukkuepeleissä annetaan joulukuussa Moskovan turnauksessa. Karjala-turnauksesta sivussa olleista pelaajista olympiajoukkueeseen saattaisivat mahtua hyökkääjistä Oskar Osala, Jarkko Immonen ja Lauri Korpikoski sekä puolustajista Juuso Hietanen, Tommi Kivistö, Joonas Järvinen ja Anssi Salmela. Vastauksia edellä mainittuihin pelaajiin liittyviin kysymyksiin saadaan joulukuun alussa, kun Moskovan turnauksen joukkue valitaan.

Se lienee selvää, että 18-vuotiaat Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen mahtuvat olympiajoukkueeseen. Kumpikin pelasi Karjala-turnauksessa kuin aikamies ja lukeutui Suomen joukkueen parhaimmistoon. Maalinteossakin molemmat onnistuivat kahdesti.

Kun ”Nuori Suomi – Kaikki Pelaa” -hölmöily lopetettiin juniorivalmennuksessa 2009, ja siirryttiin yksilökeskeiseen valmennukseen, on Suomesta tullut hurja määrä suurlupauksia. Tolvanen ja Heiskanen olivat 2009 kymmenvuotiaita ja Patrik Laine sekä Jesse Puljujärvi 11-vuotiaita. Juniorityössä tehty muutos johti siihen, että tasapäistämisen välttäneet ikäluokkiensa huiput ovat jo juniori-ikäisinä Suomen A-maajoukkueen eliittiä.

NHL ei päästä pelaajiaan olympialaisiin, joten Suomea voi hyvin pitää Pyeongchangissa jopa kultasuosikkina. Siihen kysymykseen ei valitettavasti saada vastausta, olisivatko Heiskanen ja Tolvanen mahtuneet olympiajoukkueeseen, jos NHL olisi ollut mukana.

Moskovan turnauksessa joulukuussa Heiskanen ja Tolvanen eivät pelaa. He suuntaavat vuodenvaihteessa Buffalossa pelattaviin nuorten MM-kisoihin.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: