Maanantai 17.12.2018

Italian tähdille surkea päätös maajoukkueessa, Zlatan puhuu ”Zwedenistä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.11.2017 12:36
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
    EM-kisoissa 2016 Italia vielä voitti Ruotsin. Vajaat puolitoista vuotta myöhemmin Ruotsi tiputti Italian MM-kisoista jatkokarsinnoissa.
|

Italiassa on alkanut rankka keskustelu maan jalkapallon tilasta Ruotsin tiputettua italialaiset MM-kisoista. Tukholmassa Ruotsi voitti Italian 1-0 ja maanantaina Milanossa pelattu toinen osaottelu päättyi 0-0.

Seliteltävää ei ole. Jo itse Bror-Erik Wallenius on todennut, että jalkapallossa se voittaa, joka tekee enemmän maaleja.

Italian suurin urheilulehti Gazzetta dello Sport kuvaili tapahtunutta ”maailmanlopuksi”. Sosiaalisessa mediassa ja netin keskustelupalstoilla italialaiset futisfanit ovat vaatineet syyllisiä vastuuseen.

Vuoden 2016 EM-kisoissa Italia eteni puolivälieriin, joissa hävisi Saksalle rankkarikisassa. Sen jälkeen valmentaja vaihtui Antonio Conten siirryttyä Chelsean valmentajaksi.

Conten korvaajaksi pestattiin Gian Piero Ventura, joka oli saavuttanut hyviä tuloksia FC Torinossa. Venturan palkkaamista ei estänyt edes Torinon tappio syksyllä 2014 Eurooppa-liigassa HJK:lle.

Nyt Venturan ura Italian päävalmentajana lienee ohi. Hän pyysi Twitterin välityksellä Italian kansalta anteeksi. Eroilmoitusta ei vielä tullut, mutta Ventura sanoi keskustelevansa asiasta Italian jalkapalloliiton kanssa.

Ruotsi-tappioon päättyi monen merkittävän italialaispelaajan maajoukkueura. Maalivahti Gianluigi Buffon, maailmanmestari ja EM-hopeamitalisti, ei päässyt päättämään upeaa maajoukkueuraansa kuudensiin MM-kisoihinsa.

- En ole pahoillani itseni vaan koko Italian jalkapallon takia. Epäonnistuimme asiassa, jolla on yhteiskunnallista merkitystä. Syy on kaikkien tasapuolisesti, ei ole yksittäisiä syntipukkeja, Buffon sanoi lehdistötilaisuudessa.

Maajoukkueura päättyi Ruotsi-otteluun myös Andrea Barzaglilta ja Daniel De Rossilta, jotka Buffonin kanssa olivat voittamassa 2006 MM-kultaa. Myös kokenut Giorgio Chiellini lopettaa maajoukkueuransa.

Italian maajoukkue tarvitsee sukupolvenvaihdoksen. Venturan seuraaja aloittaa projektinsa ”vuonna 0”.

Ruotsi saavutti MM-kisapaikkansa ilman Zlatan Ibrahimovicia, joka lopetti maajoukkueuransa 2016 EM-kisoihin. Nyt Zlatanin huhutaan palaavan maajoukkueeseen MM-kisoissa.

Supertähti itsekin kuumensi huhuja sosiaalisessa mediassa. Ruotsin MM-kisapaikan varmistuttua hän twiittasi: ”We are Zweden”.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit