Sunnuntai 26.5.2019

Australia "vaihtoi maanosaa", nousi MM-kisojen kestokävijäksi

Luotu: 
16.11.2017 00:01
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Australiaa ei ole mielletty jalkapallomaaksi. Futista suositumpia joukkuelajeja maassa ovat rugby sekä ”Aussie Rules” eli australialainen jalkapallo.

Soccer-jalkapallossa Australia on ensi vuonna MM-kisoissa kuitenkin neljättä kertaa peräkkäin. Australian kisapaikka varmistui, kun maa kaatoi jatkokarsintaottelussa Sydneyssä Hondurasin 3-1. Aston Villassa seuratasolla pelaava Mile Jedinak teki hattutempun osuttuaan kahdesti rangaistuspotkusta.

Ensimmäinen ottelu Hondurasissa oli päättynyt 0-0. Otteluparin Australia voitti siis 3-1.

Australia vaihtoi viime vuosikymmenellä maanosaliittoa Oseaniasta Aasiaan. Australian jalkapalloliitto halusi kovempia karsintapelejä ja kehittää sitä kautta A-maajoukkuetoimintaa.

Ensimmäiset MM-kisapaikkansa 1974 ja 2006 Australia saavutti Oseanian kautta. Aasian karsintojen kautta maa eteni MM-kisoihin nyt kolmatta kertaa peräkkäin.

Alkulohkostaan jatkoon Australia on edennyt MM-kisoissa vain 2006. Silloin Australia hävisi neljännesvälierissä Italialle kyseenalaisella rankkarilla 0-1.

Australian maajoukkueen Socceroosin on sanottu olleen kansainvälisesti parhaimmillaan 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä. Tuolloin Mark Viduka, Tim Cahill ja Harry Kewell olivat uransa huipulla.

Nyt Australian maajoukkueessa on tapahtunut sukupolvenvaihdos, mutta edellisen veroisena uutta sukupolvea ei pidetä. MM-kisoissa jo jatkopaikka alkulohkosta olisi yllätys.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: