Perjantai 16.11.2018

Tappara tavoittaa Kärppiä, HIFK sössi täyden pisteen voittonsa

Jaa artikkeli:
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

HIFK johti jääkiekon Liigan lauantain kotiotteluaan SaiPaa vastaan vielä 10 sekuntia ennen loppua 4-3, mutta SaiPan Roy Radke iski tasoituksen.

HIFK voitti ottelun Erik Thorellin jatkoaikamaalilla 5-4, mutta kolmen pisteen karkaaminen kirpaisi.

- Kova ja hyvin värikäs peli. Kyllä tuo meidän viisikkopelaaminen ja viidellä viittä vastaan pelaaminen oli mielestäni hyvällä tasolla. Jos vielä otetaan huomioon, että tämä oli meille kolmas peli tällä viikolla ja eilen tähän aikaan pelattiin vielä toista erää Oulussa, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

SaiPa on sarjassa kuudentena. Lappeenrantalaisjoukkue on kolme pistettä kahdeksantena olevaa HIFK:ta edellä.

- Tässä tuli kuitenkin se esiin, miksi SaiPa on noin korkealla taulukossa. Erittäin kovalla työmoraalilla joukkue puolusti ja taisteli. Nopeeta hyökkäyspelaamista ja loistavaa maalivahtipeliä, Selin kehui vastustajaa.

Lopun maali oli Selinin mielestä hyvä opetus HIFK:lle.

- Se oli meille erinomainen opetus siitä, että pelit kestää 60 minuuttia. Joskus ne kestää vähän pidempään ja tänään se kesti vähän pidempään, Selin mietti.

Tappara aloitti kautensa vaisusti, mutta on viime aikoina ollut terästä. Kirvesrinnoille tuli lauantaina jo kymmenes perättäinen voitto joukkueen kaadettua HPK:n tyylipuhtaasti 4-0. Tappara on sarjakärkeä Kärppiä enää neljä pistettä perässä.

Länsirannikon hegemoniaottelussa Lukko päihitti TPS:n 2-1 nousten sarjakolmosena olevien turkulaisten kanssa tasapisteisiin. Ottelun erikoisuutena oli kokeneen TPS-jyrän Tomi Kallion suihkukomennus päähän tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Alkukauden yllättäjä Lahden Pelicans on vaikeuksissa. Viimeisestä seitsemästä ottelustaan ”pelsut” ovat hävinneet kuusi. Lauantaina tuli Kouvolassa KooKoolta turpaan 1-6 KooKoon ja HIFK:n ollessa Pelicansista enää pisteen perässä.

Ässät katkaisi tappiokierteensä Mikkelissä voitettuaan siellä Jukurit paluumuuttaja Jarno Kärjen maalilla jatkoajalla 3-2. KalPa jatkoi piristyneitä otteitaan voittamalla Kuopiossa Ilveksen 3-2. Jyväskylässä JYP voitti Sportin 5-2.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: