Keskiviikko 14.11.2018

Real Madrid joutunut takamatkalle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.11.2017 22:57
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Espanjan jalkapallon La Ligan kaudesta on takana kolmannes. Mikään yllätys ei ole, että FC Barcelona johtaa sarjaa. Sitä vastoin yllättävämpää on ollut Real Madridin kompurointi.

Lauantaina iltana Madridin derbyssä Atletico ja Real pelasivat maalittoman tasapelin. Samaan aikaan Barcelona voitti vieraissa Leganesin 3-0 ja kasvatti eron Madridin suurseuroihin jo kymmeneen pisteeseen.

Kaudesta on toki takana vasta kolmannes ja paljon tulee tapahtumaan. Silti kymmenen pisteen etumatka on jo kova takamatka. Ainakaan El Clasicoissa (Realin ja Barcan kohtaamiset) Real Madridilla ei olisi varaa hävitä.

La Ligan kauden ensimmäinen El Clasico pelataan Santiago Bernabeulla 23. joulukuuta. Se ottelu voi olla mestaruustaiston kannalta hyvinkin ratkaiseva.

Real Madridin valmentajalle Zinedine Zidanelle on tietysti vaadittu potkuja. Kaksi Mestareiden liigan mestaruutta ja viime kauden La Ligan mestaruus pelastanee Zidanen työpaikan kuitenkin toistaiseksi.

La Ligassa toisena majailee Valencia, joka on useamman heikomman kauden jälkeen palannut jättiläisten haastajaksi. Sunnuntaina Barcelonassa Valencia voitti Espanyolin 2-0 ja jatkaa sarjassa toisena. Eroa FC Barcelonaan Valencialla on vain neljä pistettä.

Englannin Valioliigassa jatketaan Manchesterin seurojen komennossa. City johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla toisena olevaan Unitediin voitettuaan lauantaina vieraissa Leicesterin 2-0. ManU puolestaan tyrmäsi Newcastlen 4-1 ja sarjakolmonen Chelsea West Bromwichin 4-0.

Chelsea nousi lontoolaisten ykköseksi. Tottenham hävisi derbyssä Arsenalille 0-2 ja putosi neljänneksi.

Italian Serie A:ssa viimeiset kuusi mestaruutta voittanut Juventus on saanut kovan haastajan. Sarjakärki Napoli ei tällä kaudella ole hävinnyt vielä yhtään ottelua. Napoli johtaa Serie A:ta neljän pisteen erolla Juventukseen.

Lauantaina Napoli voitti AC Milanin 2-1. Juventus hävisi sunnuntaina yllättäen Sampdorialle 2-3. Tappio oli Juventukselle kauden toinen.

Saksan Bundesliigassa Bayern Münchenin johto on kuusi pistettä. Ero Schalkeen ja RB Leipzigiin on kuusi pistettä.

Merkittävä yllätys Saksassa on, että viime kauden positiivinen yllättäjä FC Köln on Bundesliigassa viimeisenä. Köln ei ole voittanut vielä yhtään ottelua.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: