Tiistai 22.1.2019

Huuhkajien kapteeni yllätti: Lopettaa maajoukkuepelit

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.11.2017 12:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Palloliitto ilmoitti maanantaina, että Suomen A-maajoukkueen Huuhkajien puolustaja Niklas Moisander lopettaa uransa maajoukkueessa. Uutinen tuli monille yllätyksenä.

- Päätös lopettamisesta ei ollut missään nimessä helppo. Se kehittynyt mielessäni viimeisen vuoden aikana ja siihen on vaikuttanut moni tekijä, Moisander kertoi Huuhkaja-TV:lle.

Moisander, 32, toimi Huuhkajien kapteenina vuodesta 2011 lähtien. Hän edusti Suomea 62 A-maaottelussa. Viimeisen A-maaottelunsa Moisander pelasi toissa torstaina Viroa vastaan Suomen voittaessa harjoituspelin Helsingissä 3-0.

Seuratasolla Moisander jatkaa uraansa Saksan Bundesliigassa Werder Bremenin joukkueessa. Vuosien varrella hän on pelannut myös TPS:ssä, Ajaxissa, Zwollessa, AZ Alkmaarissa ja Sampdoriassa.

Moisander nousi maajoukkueeseen Jari Litmasen ja Sami Hyypiän tähdittämän niin sanotun ”kultaisen sukupolven” viimeisinä vuosina. Viime vuosina Moisander on ollut yksi harvoista Euroopan suurimmissa liigoissa pelaavista suomalaisfutaajista. Maajoukkueen menestys on ollut tällä vuosikymmenellä vaatimatonta, eivätkä arvoturnauspaikat ole olleet lähelläkään.

Moisanderin vuosina Huuhkajat on pelannut muutaman hyvänkin ottelun. Espanjaa vastaan MM-karsintaottelussa 2013 Suomi taisteli Gijonissa 1-1 -tasapelin. 2015 syksyllä Suomi voitti Kreikan ja tänä syksynä Moisanderin viimeisissä EM-karsintaotteluissa Suomi ylsi tasapeliin sekä Kroatiaa (1-1) että Turkkia (2-2) vastaan.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: