Lauantai 23.2.2019

Susijengin siipirikkoisuus johti tappioon: ”Kyllä me hienosti taisteltiin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.11.2017 23:07
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomen koripallomaajoukkue Susijengi pelasi 2019 MM-kisojen karsintojen ensimmäisen kotiottelunsa maanantaina Helsingissä. Ilman ykkösviisikkoaan koripallopoliittisten asioiden ja loukkaantumisten takia pelannut Susijengi taipui Tshekille 56-64.

- Harmittava tappio. Kyllä me hienosti taisteltiin, mutta lopussa vähän väsyttiin, keskittyminen vähän herpaantui. Tuli muutama helpompi moka tuossa puolustuksessa ja ne sai 30 säkkiä, totesi alkusyksyn EM-kisoissa kunnostautunut Carl "Calle" Lindbom.

Lindbom antoi ymmärtää, että Suomi hävisi, koska heitti liikaa ohi.

- Oltaisiin voitu pelata hyökkäyksessä paremmin, että oltaisiin saatu helpompia heittoja, mutta kyllä me tänään helpompia heittoja heitettiin ohi.

Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann antoi Tshekille tunnustusta.

- Tshekki pelasi kovaa ja fiksusti. He olivat lopussa fyysisempiä ja vahvempia, kuten näitte. Heillä oli myös kuusi hyökkäyslevypalloa neljännellä neljänneksellä, mikä ratkaisi tämän ottelun, kommentoi Dettmann.

Suomella oli paljon uusia pelaajia tulessa.

- Kyllä tossa pelissä näkyi, että kun pelataan joukkuetta vastaan, joka vaihtaa kaikki screenit, niin ehkä siinä näkyi eniten meidän pelaajien poissaolot, jotka ratkaisee yhdellä vastaan -tilanteet. Viikossa on vaikea treenata systeemi tilalle, joka auttaisi meitäkin, Suomen kapteeni Shawn Huff sanoi.

- Vaihtoivat puolustuksessa screenejä. Se tuotti meille ongelmia kisoissakin. Se on ilmiselvä asia hyökkäyspelissä, jota meidän täytyy parantaa. Nyt ei ollut Lauri Markkasta, jolle heittää palloa, kun ne vaihtaa screenejä, Huff jatkoi.

Susijengiltä puuttui viisikollinen parhaita pelaajia. Taktiikkana oli pitää numerot pieninä.

- Tää oli yksi rumimmista peleistä, jossa mä olen ollut osallisena, mutta me kyllä tiedettiin, että puolustuksen kautta täytyy pelata, jotta annetaan itsellemme mahdollisuus ja saadaan pidettyä pinnat matalina. Mun mielestäni me tehtiinkin se. Annettiin itsellemme mahdollisuus, Huff arvioi.

- Jos muutamat heitot eivät olisi menneet rautoihin, vaan sisään, olisi se helpottanut tilannetta. Oli tiukempi matsi kuin nuo kahdeksan pinnaa antavat ymmärtää. Pinnat tulivat vain niin nopeasti ja sen jälkeen tämmöisissä matseissa on vaikeaa, Huff jatkoi.

Suomen lähtötilanne oli vaikea ja tilanne vaikeutui, kun Bulgaria-ottelun jälkeen pelaajia loukkaantui ja sairastui.

- Eka peli oli sellainen, kuin olisi ollut kesän eka peli valmentajan näkökulmasta. Siinä oli niin paljon uutta, uusia pelaajia ja uusia kokoonpanoja. Mun mielestäni me saatiin pelistä yllättävän hyvin kiinni. Ei se siitä jäänyt kiinni. Hävittiin vain ne kaksinkamppailut korin alla, totesi Dettmann.

- Harmittaa. Oli voitto otettavissa. Ei hirveästi ole jossiteltavaa, Dettmann jatkoi.

Viime perjantaina Suomi pystyi voittamaan vieraissa Bulgarian.

- Kyllä pitää olla äärimmäisen tyytyväinen, että saatiin yksi voitto tästä, kun lähtökohdat oli huonot ja tulivat tässä matkan varrella vielä huonommiksi. Meillä oli parempi peli siellä Bulgariassa. Oltiin virkeämpiä, totesi Dettmann ensimmäisten MM-karsintapelien annista.

MM-karsinnat jatkuvat helmikuun lopulla. Silloin Suomi kohtaa vieraissa Islannin ja kotonaan Bulgarian.

Susijengi saattaa joutua pelaamaan ilman Petteri Koposta ja Sasu Salinia myös helmikuun otteluissaan, koska Euroliiga on laittanut pelejään päällekkäin MM-karsintojen kanssa. Vasta kesällä kaikki parhaat pelaajat ovat varmuudella käytettävissä Lauri Markkasta myöten.

- Mulle on aika sama, milloin nämä ottelut pelataan. Toivon vaan, että saataisiin kaikki pelaajat mukaan. Uskon, että fanit ja koripallokansakin toivoisivat, että kaikki olisivat pelaamassa. Ajankohdalla ei ole merkitystä. Toivottavasti nämä poliittiset asiat selviävät ja ihmiset pääsevät nauttimaan parhaasta mahdollisesta kansainvälisestä koripallosta, Huff sanoi.

Jaa artikkeli: