Sunnuntai 17.2.2019

Tshekki-tappio ei ollut Susijengille katastrofi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.11.2017 13:09
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Koripallopoliittisten asioiden ja loukkaantumisten takia pahasti varamiehiseksi joutunut Susijengi aloitti MM-karsinnat voitolla ja tappiolla. Bulgarian Suomi voitti vieraissa 82-80, mutta hävisi kotiavauksessaan maanantaina Tshekille 56-64.

Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann haukkui sekä MM-karsintapelejä ennen sekä niiden jälkeen Euroliigan pomot lyttyyn. Dettmannin mukaan Euroliigan päällekkäiset ottelupäivät ovat silkkaa kiusantekoa maajoukkuekoripalloa kohtaan. Häviäjänä on koripallo.

Euroliiga ja Kansainvälinen Koripalloliitto FIBA ovat kukkotappelussa. Riitoja aiheuttaa tietysti rahakin. Euroliiga haluaisi olla Euroopan NBA ja tehdä mitä sitä lystää, mutta FIBA haluaisi maajoukkuekoripallon saavan Euroopassa suurimman näkyvyyden.

Suomen Susijengiltä puuttuivat Tshekki-ottelusta NBA-pelaaja Lauri Markkanen sekä Euroliiga-pelaajat Petteri Koponen ja Sasu Salin. Kun loukkaantumisten takia sivussa olivat vielä Gerald Lee jr ja Tuukka Kotti, oli ykkösviisikko kokonaan sivussa.

Olosuhteisiin nähden oli hyvä tulos, että voitto tuli edes toisesta ottelusta.

- Kyllä pitää olla äärimmäisen tyytyväinen, että saatiin yksi voitto tästä, kun lähtökohdat oli huonot ja tulivat tässä matkan varrella vielä huonommiksi, Dettmann sanoi.

MM-karsinnat jatkuvat helmikuussa. Kotiotteluunsa Bulgariaa ja vierasotteluunsa Islantia vastaan Susijengi tuskin Koposta ja Salinia. Poliittiselle kiistalle ei ole tiedossa simppeliä ratkaisua.

Kesällä vieraissa Tshekkiä ja kotona Islantia vastaan Salin, Koponen ja Markkanen ovat edustuskelpoisia, jos vain ovat pelikunnossa. Suomi nousee Tshekkiä vastaan jopa suosikiksi.

Bulgaria voitti maanantaina Islannin. Kahden kierroksen jälkeen Tshekillä on kaksi voittonsa ja Suomella sekä Bulgarialla yksi voitto. Islannin voittosarake näyttää nollaa.

Lohkon kolme parasta etenee jatkokarsintaan, jossa keskinäiset ottelut jäävät voimaan. Voittamalla Bulgarian sekä Islannin helmikuussa ja Tshekin sekä Islannin kesäkuussa, on Suomi hyvissä asemissa MM-kisapaikan suhteen. Tosin Tshekki pitäisi voittaa vähintään yhdeksällä pisteellä.

Jatkokarsinnan vastustajat tulevat lohkosta, jossa pelaavat Ranska, Venäjä, Belgia ja Bosnia-Hertsegovina. Ranska on voittanut molemmat ottelunsa ja Belgialla on kaksi tappiota. Suurin yllätys oli Bosnian voitto Venäjästä, minkä myötä Bosnia ja Venäjä ovat molemmat yhdessä voitossa.

Jatkokarsintalohkon kuudesta joukkueesta kolme parasta etenee Kiinassa 2019 pelattavaan MM-turnaukseen.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: