Torstai 15.11.2018

Pärmäkoski viikonlopun valopilkku, mäkihypyssä menee kehnosti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.12.2017 22:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Hiihdon maailmancupit jatkuivat tänä viikonloppuna Norjan Lillehammerissa. Suomalaisittain viikonlopun kohokohta oli Krista Pärmäkosken kakkostila sprintissä lauantaina.

Sunnuntaina yhdistelmäkisassa Pärmäkoski jäi seitsemänneksi.

- Vaikea tasapaksu kisa. Alussa jäin lähdössä aika kauas, en osannut hyvin lukea paikkaa. Pitkässä nousussa hiihdin keulaa kiinni, mutta sieltä tulikin sitten jo heti isku. Varmasti hiihdin siinä itseltäni jalkoja alta, sen jälkeen oli pelkkää taistelua loppuun asti. Eilinen sprintti painoi jonkin verran. Luottavaisin mielin kuitenkin, kun tietää ettei itsellä ollut paras päivä ja silti pystyin tuollaiselle sijalle hiihtämään, Pärmäkoski sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Muut suomalaiset eivät olleet lähelläkään kärkitaistoa. Kerttu Niskanen oli 17:s, Laura Mononen 19:s, Anne Kyllönen 22:s ja Aino-Kaisa Saarinen 26:s.

Iivo Niskanen oli miesten yhdistelmäkisassa seitsemäs. Suomen toinen mitalitoivo Matti Heikkinen keskeytti.

Naisten taso riittää olympiaviestissä mitalitaistoon, mutta miesten viestissä mitalista on turha haaveilla. Niskanen ja Heikkisen jälkeen taso on pidemmillä matkoilla valitettavan kapea. Sprintissä Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen ovat toki esiintyneet edukseen.

Yhdistetyssä Suomi oli lauantaina Lillehammerin joukkuekisassa neljäs, mikä nostattaa toiveita joukkuekisan olympiamitalin osalta. Henkilökohtaisessa kisassa sunnuntaina Ilkka Herola oli parhaana suomalaisena yhdeksäs. Edellisenä viikonloppuna Rukalla loistanut Eero Hirvonen oli 13:s ja Arttu Mäkiaho 26:s.

Suomalaisilla oli ongelmia mäessä. Hiihtovauhdissa Herola ja Hirvonen ovat maailman kärjen tasolla.

Mäkihypyssä Julia Kykkänen oli maailmancupin kauden avauskisoissa pettymys hyvien kesäkisojen jälkeen. Perjantaina Lillehammerissa Kykkänen oli 22:s ja lauantaina sekä sunnuntaina 27:s.

- Ei se nyt ihan onnetonta ollut, kun saa vaan vähän vauhtia lisää. Nyt ajellaan vielä mopolla moottoritiellä, kertasi Kykkänen tunnelmiaan kilpailun päätteeksi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Miehet hyppäsivät maailmancupin pisteistä Nizhni Tagilissa Venäjällä. Siellä suomalaiset eivät päässeet lauantaina ja sunnuntaina toiselle kierrokselle. Andreas Alamommo liiteli parhaan suomalaissijoituksen oltuaan 32:s.

Ampumahiihdossa Kaisa Mäkäräinen oli Östersundissa maailmancupin kisoissa hiihtovauhdin osalta maailman kärkeä. Valitettavasti Kaisan ammunta takkusi. Takaa-ajokisassa sunnuntaina Mäkäräinen oli neljästä pummista huolimatta seitsemäs ja pystyisi puhtaalla ammunnalla taistelemaan olympialaisissa mitaleista.

Mari Laukkasella ei Östersundissa kulkenut, mutta hän pystyy varmasti parempaan. Miesten osalta tilanne on suomalaisilla yhä kehno.

Pikaluistelussa Mika Poutala on esittänyt maailmancupissa lupaavia otteita. Lauantaina Calgaryssa hän oli 1000 metrillä viides. Huippusuorituksellaan Poutala kykenee taistelemaan olympialaisissa mitaleista.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit