Tiistai 13.11.2018

Kova ratkaisu: Venäjä ulos olympiakisoista!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.12.2017 21:04
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Kansainvälinen Olympiakomitea KOK ilmoitti tiistaina sulkevansa Venäjän Pyeongchangin 2018 talviolympiakisoista. KOK teki päätöksensä maailman antidopingjärjestön Wadan raporttien perusteella.

Venäläisurheilijat saavat osallistua olympiakisoihin erityisluvalla, mutta eivät saa käyttää Venäjän kansallistunnuksia. Urheilijoiden on osoitettava puhtautensa.

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko sai olympiakisoihin elinikäisin porttikiellon. Lisäksi hyllytettiin Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja Aleksander Zhukov.

Venäjä on raporttien mukaan syyllistynyt laajamittaiseen valtiojohtoiseen dopingohjelmaan. Sotshin olympiakisoista paljastui dopinghuijauksia.

Vielä ei ole tietoa, miten Venäjän osallistumisessa Pyeongchangin olympiajääkiekkoon toimitaan. KHL:n on väitetty kieltävän pelaajiaan osallistumasta olympialaisiin, jos Venäjä suljetaan olympialaisista.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Ukkola

Oikea päätös. Jääkiekko pelataan kansallisissa sarjoissa pelaavilla eikä siitä sen suurempaa haloota pidä nostaa. Jos ruvettaisiin tekemään kauppaa myönnytyksistä Venäjälle KHL:n pelaajien mukaan pääsyn mahdollistamiseksi, rämpisimme edelleen samassa suossa. Jos

Tapio Mäkeläinen

Se että joku muu ehkä on syyllistynyt rikokseen ei muuta toisen vastaavan syyllisen asemaa mihinkään. Piste.nyt on kyse venäjästä.

Johaugh käsittääkseni tuomittiin. Venäjän kohdalla on kyse valtiorikoksesta eikä siitä ettei söpöliini misukka osannut lukea putkilonsa varoitustekstiä. Yhtäkään kolmesta.

Petri Luosto

KHL:n uhkailut ovat naurettavia. Viime heinäkuussa he olivat lupaamassa, että KHL:n olympiatauon pituus tulisi olemaan 33 päivää:

https://www.rt.com/sport/396144-khl-schedule-olympic-break/

"The Olympic break for the 2017/2018 season will last 33 days, allowing international players to take time to prepare for playing in the national teams, thus becoming the longest time-out in KHL history."

Jos KHL päättää, että se ei pidä olympiataukoa, niin se syö sanansa ja osoittaa, että sille Venäjän valtion poliittiset intressit ovat tärkeämpiä kuin sen urheilulliset intressit.

Riitta Anttila

Niinpä, tosi tehokas mies tuo Putin, valtava maa johdettavana ja hoitelee lisäksi jopa dopingin käytön maansa urheilijoille.
Saattaa olla että tässä tuomiossa on mukana ryssävihaa ja halua nöyryyttää Venäjää.
Kummallista, ettei sitä Amerikkaan siirtynyttä Venäjän urheilujohtajaa jonka tietojen mukaan raportit on laadittu, ole mainittu lainkaan tämän tuomion yhteydessä. Mahtoi heppu saada isot rahat "tiedoistaan".