Torstai 13.12.2018

Liverpoolille hurja murskavoitto ja lohkovoitto

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.12.2017 00:21
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Liverpool antoi jalkapallon Mestareiden liigan päätöskierroksella Moskovan Spartakille isän kädestä. Liverpool voitti kotiottelunsa peräti 7-0 ja nappasi E-lohkon voiton.

Moskovan Spartak, hallitseva Venäjän mestari, oli käsittämättömän huono. Liverpool johti 3-0 jo 18. minuutilla ja peli oli ohi. Philippe Coutinho viimeisteli hattutempun.

E-lohkosta jatkaa Liverpoolin lisäksi Sevilla. Sille riitti jatkoon Sloveniassa Mariboria vastaan 1-1 -tasapelikin.

Manchester City oli jo varmistanut F-lohkon voiton, joten päätöskierroksella sillä oli varaa hävitä Shahtar Donetskille 1-2. Donetsk meni lohkosta jatkoon toisena joukkueena. Napolille hävisi Rotterdamille Feyenoordissa 1-2 ja sai lohdutukseksi paikan Eurooppa-liigaan.

G-lohkon voittaja Besiktas voitti vieraissa RB Leipzigin 2-1 ja pudotti samalla energiajuomayhtiön nurmipalloilijat Eurooppa-liigaan. FC Porto murskasi AS Monacon 5-2 ja nappasi lohkon toisen jatkopaikan.

H-lohkossa Real Madridin Cristiano Ronaldo teki maalin 3-2 -voitossa Borussia Dortmundista. Samalla ”Rolle” teki historiaa, koska kukaan toinen pelaaja ei ole aiemmin tehnyt maalia Mestareiden liigan alkulohkon kaikilla kuudella kierroksella.

Real Madrid jäi lohkossa kakkoseksi. Lohkovoiton nappasi Tottenham, joka päätöskierroksella voitti APOEL Nikosian 3-0. Dortmund ei voittanut alkulohkossaan yhtään ottelua, mutta pääsee silti jatkamaan Eurooppa-liigassa.

Mestareiden liigassa neljännesvälieriin selviytyneet joukkueet:

Manchester United
FC Basel
Paris Saint-Germain
Bayern München
AS Roma
Chelsea
FC Barcelona
Juventus
Liverpool
Sevilla
Manchester City
Shahtar Donetsk
Besiktas
FC Porto
Tottenham
Real Madrid

Jaa artikkeli: