Perjantai 14.12.2018

Valtteri Bottakselle hämmästyttävän heikko rankkaus

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.12.2017 12:38
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Valtteri Bottas selvisi ensimmäisestä kaudestaan Mercedeksen F1-tallissa kohtuullisen hyvin. Hän voitti kolme kisaa ja sijoittui MM-pisteissä kolmanneksi.

Bottas pärjäsi alkukaudella hyvin, mutta loppukaudesta heikommin, jos Abu Dhabin päätöskisan voittoa ei oteta lukuun. Mestaruustaistossa Lewis Hamilton päihitti Bottaksen selvästi.

Bottas sai Mercedekseltä sopimuksen toiselle kaudelle. Ensi vuonna hänen olisi kuitenkin haastettava tallikaveriaan Hamiltonia tasaisemmin, tai muussa tapauksessa ura F1:ssä saattaa kääntyä laskusuhdanteeseen.

Tallipäälliköt eivät edelleenkään arvosta Bottasta kaikkein parhaimpien kuskien joukkoon. Vuosi sitten tallipomot rankkasivat hänet yhdeksänneksi parhaaksi kuljettajaksi, mutta tänä vuonna hän putosi sijan oltuaan rankkauksessa vasta kymmenes,

- On aina olemassa kaikenlaisia mielipidemittauksia ja muita kyselyjä. En todellakaan ajattele sitä, olenko aliarvostettu tai muuta vastaavaa, Bottas kommentoi F1Todayn mukaan.

Bottas painottaa aikovansa antaa näyttönsä radalla.

- Vain se ratkaisee, miten menestyn radalla ja kuinka monta kisaa pystyn voittamaan tulevaisuudessa. Tärkeintä on, että Mercedes-tiimi tietää tasoni ja sen, millaisiin suorituksiin kykenen.

Tallipäälliköille tehdystä kyselystä julkistettiin ainoastaan kokonaistulokset. Mercedeksen tallipomon Toto Wolffin rankkausta ei esimerkiksi paljastettu.

- Toivottavasti Toto Wolff ei asettanut minua listallaan kymmenenneksi, Bottas naurahtaa.

Bottaksella on ensi kaudella joka tapauksessa näytön paikka. Paljon ratkaisee sekin, miten Mercedes aikoo panostaa F1-sarjaan tulevina vuosina. On jopa huhuttu, että Mercedes suunnittelisi F1-tallinsa myyntiä ja jatkaisi vain moottorivalmistajana.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: