Maanantai 17.6.2019

Krista Pärmäkoskelta ja Kaisa Mäkäräiseltä näyte mitalikunnosta

Luotu: 
10.12.2017 23:21
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Suomen naisten suurimmat mitalitoivot antoivat talvilajien maailmancupeissa hyviä näyttöjä Pyeongchangin olympiakisoja ajatellen. Kaisa Mäkäräinen saavutti ampumahiihdon maailmancupissa kauden ensimmäisen palkintosijansa oltuaan takaa-ajossa Hochfilzenissä toinen. Krista Pärmäkoski sijoittui Davosissa maastohiihdon 10 kilometrin vapaan kisassa kolmanneksi.

- Vähän oli aamulla epävarmuutta, lähdenkö hiihtämään ollenkaan. Ei ollut täysin sellainen olo, että voisi kulkea tänään. Ehkä sellainen pieni epävarmuus omasta kunnosta oli hyvä taktiikka, en uskaltanut lähteä liian lujaa. Tuli sellainen rento, kova ja tasainen suoritus. Olen yllättynyt tästä palkintopallisijoitusta, Pärmäkoski sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Kerttu Niskanen täydensi maastohiihdossa suomalaispäivää seitsemännellä tilallaan. Riitta-Liisa Roponen oli 18:s ja Laura Mononen 20:s, mutta Aino-Kaisa Saarinen vasta 35:s ja Anne Kyllönen 37:s.

Suomalaismiesten ykköstoivot Iivo Niskanen ja Matti Heikkinen jättivät 15 kilometrin vapaan kisan väliin. Suomen kapea taso tulikin selväksi, kun Lari Lehtonen oli parhaana suomalaisena 51:s.

Lauantaina sprintissä Ristomatti Hakola oli ollut neljäs. Hakola lienee varma valinta viestijoukkueeseen Pyeongchangiin, mutta neljäs linkki Suomelta puuttuu.

Ampumahiihdossa menestys on täysin Mäkäräisen varassa. Sunnuntaina miesten viestijoukkue oli 12 käytettyään peräti 17 varapatruunaa. Naisten viestijoukkue jäi voittajalle Saksalle kierroksella ja liputettiin pois ladulta ennen kuin Mäkäräinen olisi päässyt aloittamaan ankkuriosuuttaan.

Mäkihypyssä Suomi oli Titisee-Neustadtissa lauantaina joukkuekisassa seitsemäs. Sunnuntaina henkilökohtaisessa kisassa Eetu Nousiainen pääsi ainoana suomalaisena toiselle kierrokselle oltuaan 25:s. Andreas Alamommo oli 35:s, Antti Aalto 42:s ja Janne Ahonen 45:s.

Suomen mäkihypyn tilanteen voi kuitata lauseella: ”Ei voi mitään, olosuhteet ovat nämä”.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: