Sunnuntai 21.10.2018

Manchester City jyrää ennätysputkessa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.12.2017 23:24
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Englannin jalkapallon Valioliigassa yksi joukkue on ollut alkukaudesta ylitse muiden. Manchester City jyrää sarjajohdossa 11 pisteen turvin.

Sunnuntaina Manchesterin derbyssä City voitti Manchester Unitedin 2-1. Sarjakakkoselle ManU:lle tappio oli paha takaisku mestaruustaiston kannalta.

Ottelu jätti spekuloitavaakin. ManU:n manageri Jose Mourinho näki, että tuomarivirhe auttoi Citya. Mourinhon mielestä Ander Herrera kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti.

- Minua harmittaa Michael Oliverin puolesta. Hän tuomitsi hyvin, mutta yksi virhe tuli. Se oli aivan selvästi rankkarin paikka. Taistelu mestaruudesta on ehkä ohi, Mourinho sanoi lehdistötilaisuudessa.

Cityn valmentaja Pep Guardiola ei allekirjoittanut Mourinhon väitettä.

- Sama juttu kuin viime kaudella. Voitimme täällä silloinkin, ja taas oli kyse tuomarista. Me olemme rehellinen joukkue, meidän pelaajamme eivät kaatuile. Pidimme palloa tänään 75-prosenttisesti, ja se kertoo, että tulimme pelaamaan, Guardiola sanoi.

Man City on voittanut 14 peliä putkeen. Se on Valioliigan kauden uusi voittoputkiennätys.

Kausi ei ole vielä edes puolivälissä, mutta Citylla on tukeva johto. Erot kärkipäässä ovat yllättävänkin suuria kolmantena olevan Chelsean ollessa Citya perässä 14, neljäntenä olevan Liverpoolin 16 ja viidentenä olevan Arsenalin 17 pistettä.

Guardiola valmentaa Man Citya nyt toista kautta ja alkaa vastata suuria odotuksia, joita häneen on asetettu. Espanjan La Ligasta hänellä on valmentajana kolme mestaruutta FC Barcelonasta ja Saksan Bundesliigasta kolme mestaruutta Bayern Münchenistä. Barcelonan hän luotsasi myös kahdesti Mestareiden liigan voittoon.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: