Torstai 24.1.2019

Jokereille taas tappio, Eeli Tolvaselle ennätys

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.12.2017 20:26
  • Kuva: Jokerit / Mikko Taipale
    Kuva
|

Jokerit hävisi lyhyen vieraskiertueensa molemmat ottelut. Lauantain Torpedo-tappion jälkeen Jokerit suuntasi Magnitogorskiin, jossa hävisi paikalliselle Metallurgille rankkarikisan jälkeen 1-2.

Jokerit laukoi paljon, mutta Metallurgin maalivahti Vasili Koshetshkin torjui peräti 47 kertaa. Hän pysäytti myös kaikki Jokereiden kaikki rankkariyritykset.

- Pelimme parani tämän reissun aikana. Kyllä meillä oli tänään kaikki mahdollisuudet voittaa peli, mielestäni pelasimme koko matsin ajan hyvin. Niistä maalipaikoista, joita tänään saimme, pitäisi kyllä pystyä enemmän maaleja tekemään. Ylivoiman pitää olla tehokkaampaa, ihan hyvä kamppailu tänään, John Normanin tekemän Jokereiden tasoitusmaalin Sami Lepistön kanssa alustanut Eeli Tolvanen sanoi Jokereiden tiedotteessa.

Tolvanen, 18, sivusi syöttöpisteellään KHL:n alle 19-vuotiaiden pelaajien piste-ennätystä. Tällä kaudella Tolvanen on tykittänyt tehot 17+15=32. Nykyisin NHL:ssä kovia tehoja tykittävä Jevgeni Kuznetsov ylsi vastaavaan pistemäärään kaudella 2010-11.

- Hieno juttu, että saa rikottua ennätyksiä, ei se ole ihan jokapäiväistä. Tärkeintä on kuitenkin se, että joukkueella menee hyvin ja pystyn omilla tehoillani auttamaan siinä, Tolvanen kuvaili ennätyksen arvoa itselleen.

Tolvanen pelaa Jokereissa seuraavan kerran vasta ensi vuoden puolella. Hän liittyy tällä viikolla Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen matkaan. Haasteena on tapaninpäivänä Buffalossa alkava nuorten MM-turnaus.

- Meillä on ensin leiri siellä, kisat päälle ja sitten takaisin. Viime vuonna emme pystyneet näyttämään kaikkea, mihin pystymme, jäi vähän hampaankoloon. Kiva lähteä edustamaan Suomea leijonapaidassa, Tolvanen päätti.

Jokereille tappio oli kolmas perättäinen. Ennen kahta vieraspeliä joukkue oli hävinnyt torstaina vieraissa Moskovan Dynamolle.

KHL:n läntisessä konferenssissa Jokerit on kolmantena.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: