Sunnuntai 21.10.2018

Leijonat välttyi häpeältä, kanadalaisvärittäinen korealaisjoukkue kaatui

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.12.2017 17:02
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomessa on pelattu jääkiekkoa 90 vuoden ajan ja MM-kisoihinkin Suomi osallistui ensi kertaa 1939, mutta vasta joulukuussa 2017 pelattiin ensimmäisen jääkiekon miesten A-maaottelu Suomen ja Etelä-Korean välillä. Osittain voitiin puhua tietysti Suomi-Kanada -ottelustakin, koska Etelä-Korean maajoukkuetta vahvisti kentällinen pohjoisamerikkalaisia.

Suomi voitti Etelä-Korean rutiinisuorituksella 4-1. Kim Ki-sung maalasi korealaisjoukkueen johtoon sen ensimmäisestä paikasta, mutta vielä ennen ensimmäistä erätaukoa Sakari Manninen, Petri Kontiola ja Jyrki Jokipakka veivät Suomen 3-1 -johtoon.

Kolmannen erän alussa Juuso Ikonen maalasi 4-1:een. Ikonen teki maalin ensimmäisessä A-maaottelussaan.

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi YLE:n tv-haastattelussa olevansa ihan tyytyväinen. Marjamäki totesi olosuhteiden näkyneen tehokkuudessa. Olihan joukkue saatu kokonaan yhteen vasta keskiviikkona Prahassa ja Prahasta piti 2-3 -tappioon päättyneen Tshekki-tappion jälkeen matkata heti Moskovaan.

Etelä-Korea -ottelu palveli valmistautumista olympialaisiin sekä kevään MM-kisoihin. Kohtaahan Leijonat Pyeongchangissa ensimmäisissä otteluissaan Norjan ja Saksan, jotka keskittyvät lähinnä rikkomaan peliä ja rankaisemaan vastahyökkäyksistä sekä erikoistilanteista.

Suomi ja Etelä-Korea eivät pelaa Pyeongchangissa samassa alkulohkossa, mutta kohtaavat toisensa toukokuun alussa MM-kisoissa Tanskassa. Etelä-Korealla lienee Tanskan Herningissä jalkeilla lähes sama joukkue, joka pelasi perjantaina Moskovassa.

Suomen ja Etelä-Korean ottelu oli kaikkea muuta kuin jääkiekon ylistyslaulua. Valitettavasti tasoero on liian suuri. Jalkapallossa tilanne olisi verrattavissa Suomen ja Liechtensteinin kohtaamiseen arvokisakarsinnoissa.

Etelä-Korean onni on, ettei NHL ole mukana olympialaisissa Pyeongchangissa. Kanadan NHL-tähdiltä olisi voinut tulla rajusti turpaan, mutta NHL:n kisaboikotin myötä Etelä-Korea kohtaakin c-luokan kanadalaisjoukkueen.

MM-kisoissa tilanne on toinen. Siellä jääkiekon suurmailla on varmasti mukana useita NHL-pelaajia.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: