Maanantai 22.10.2018

Venäjä näytti Leijonille, missä korkein olympiataso menee

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.12.2017 18:44
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Venäjä voitti Izvestija-turnauksen perinteitä kunnioittavan Moskovan EHT-turnauksen päätösottelussa Suomen 3-0. Sergei Andronov ja Maksim Shalunov maalasivat Venäjän ensimmäisessä erässä 2-0 -johtoon. Valeri Nitshushkin maalasi kolmannessa erässä tyhjiin.

Lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin. Venäjä hallitsi peliä selvähkösti ja osui kolmesti tolppaan. Suomalaisista kiekon sai häkkiin Teemu Hartikainen, mutta toisen erän päätössummeri oli jo ehtinyt soida.

Suomella oli vaikeuksia saada kunnollisia maalipaikkoja. Ajoittain kiekon ylös tuonnissa oli vaikeuksia. Se johtui ennen kaikkea Venäjän hyvyydestä.

Venäjä voitti turnauksen ja päästi vain yhden maalin. Ruotsin Venäjä löi 3-1 ja Kanadan 2-0. Kotiturnauksessaan Venäjä pelasi niillä pelaajilla, joista valtaosa olympiajoukkueesta valitaan riippuen tietysti siitäkin, ketä Kansainvälinen Olympiakomitea päästää Pyeongchangin kisoihin joukkueeseen, joka ei saa kantaa Venäjän kansallistunnuksia.

Kun NHL ei ole olympiakisoissa mukana, on Venäjä tietysti ehdoton kultasuosikki. Jo hopeamitaliakin voisi pitää Venäjältä alisuorittamisena.

Lauri Marjamäen valmentama Suomi on pelannut kahdessa EHT-turnauksessa hyviä pelejä. Karjala-turnauksessa tuli kolmesta ottelusta kolme voittoa. Joulukuun turnauksessa Suomi hävisi Prahassa Tshekille jatkoajalla 2-3 ja otti 4-1 -rutiinivoiton Etelä-Koreasta ennen Venäjä-ottelua.

Mitaleista Suomi pystyy taistelemaan. Venäjän lyömiseen tarvittaneen täydellistä onnistumista, kuten esimerkiksi Calgaryssa 1988 tai Sotshissa 2014.

Olympianäytöt maajoukkuepaidassa on nyt annettu. Todennäköisimmät olympiajoukkueen sentterit ovat Joonas Kemppainen, Petri Kontiola, Jarno Koskiranta ja Jani Lajunen. Viimeksi mainittu kamppailee paikasta Mika Niemen kanssa.

Laitahyökkääjistä paikkaansa voivat pitää varmana ainakin Eeli Tolvanen, Teemu Hartikainen ja Julius Junttila. Veli-Matti Savinainen, Antti Pihlström ja Marko Anttilakin matkannevat hekin Koreaan.

Puolustajista Miro Heiskasen, Jyrki Jokipakan, Lasse Kukkosen ja Sami Lepistön olympiapaikat lienevät varmimmat. Maalivahdeista Mikko Koskinen lienee varmasti kisakoneessa.

Olympiajoukkue ilmoitetaan tammikuun lopulla. Etelä-Koreaan Leijonat matkaa 7. helmikuuta ja kohtaa siellä ennen olympiaturnauksen alkua harjoituspelissä Tshekin. Olympialaisissa Leijonien alkulohkovastustajat ovat Saksa, Norja ja Ruotsi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: