Tiistai 22.1.2019

Tuloslista karua katseltavaa, suomalainen mäkihyppy vajoaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.12.2017 14:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Maastohiihdossa ja yhdistetyssä suomalaisilla on Pyeongchangin olympialaisissa mitaliodotuksia, mutta mäkihypyssä mitalit ovat valovuosien päässä. Suurempi jännitys kohdistuu siihen, pääseekö yksikään suomalainen mäkimies olympialaisissa toiselle kierrokselle.

Viime viikonloppuna mäkikotkat mittelivät maailmancupin pisteistä Sveitsin Engelbergissä. Lauantaina suomalaisista leiskautteli siivun vain Antti Aalto, joka oli 32:s, eikä päässyt toiselle kierrokselle. Sunnuntaina Aalto oli 30:s, Eetu Nousiainen 43:s ja Andreas Alamommo 49:s.

- Ensimmäisen kierroksen hyppy oli aika lähellä hyvää tekemistä. Toisella tekniikka ei pysynyt vakaana, mutta plussaa oli se, että pääsi pisteille, kommentoi Aalto Hiihtoliiton tiedotteessa.

Samaan aikaan naiset olivat tositoimissa Saksan Hinterzartenissa. Siellä suomalaisten värejä piti yksin pystyssä Julia Kykkänen, jonka sijoitus oli 24:s.

- Ei mitään ihmeellistä, ihan perus pikkunättiä hyppäämistä. Nyt mennään joulutauolle ja katsotaan sen jälkeen uudestaan, kommentoi Kykkänen.

Julian valmentaja Kimmo Kykkänen löytää alkukauden suorituksista positiivisia merkkejä.

- Onhan siinä pientä hiomista, mutta ihan positiivisella mielellä. Jokaisessa kisassa on (Julia) pystynyt pisteille hyppäämään ja täällä nyt päästiin jo vauhdeissa ja muissa lähemmäs totuutta. Päästään keskittymään itse asiaan tässä joulutauon aikana, eiköhän se siitä pikkuhiljaa lopputalvea kohti rupea aukeamaan.

Kesän kisojen perusteella Julia Kykkäseltä odotettiin parempia tuloksia. Kärkeen hänellä on ollut heikkojen vauhtienkin takia aivan liian pitkä matka.

Miesten kakkossarjassa Continental Cupissa hypättiin sunnuntaina Rukalla. Jarkko Määttä oli siellä parhaana suomalaisena 12:s. Juho Ojala oli 23:s, Lauri Asikainen 28:s ja Niko Kytösaho 32:s.

Puheet suomalaisen mäkihypyn uudesta noususta eivät ole ajankohtaisia. Ennemmin tulee keskustella siitä, pysyykö laji Suomessa hengissä?

Mäkihypyn taso on leventynyt, eikä Suomi ole pysynyt perässä. Miesten kuusi mahtimaata, Saksa, Itävalta, Puola, Norja, Slovenia ja Japani ovat karanneet kauaksi.

Mitä voitaisiin tehdä, ettei mäkihyppy kuolisi Suomesta kokonaan?

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit