Keskiviikko 23.1.2019

Lauri Markkasen ja Chicagon noste jatkuu, Markkasen donkki ratkaisi

Jaa artikkeli:
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Chicago Bulls ei enää ole koripallon NBA:n vitsi. Joukkue otti keskiviikkona toisen perättäisen voittonsa lyötyään New York Knicksin kotonaan 92-87.

Edukseen esiintynyt Bullsin Markkanen teki 12 pistettä, joista 10 ennen taukoa. Suomalaistulokas kirjautti tililleen myös kaksi levypalloa, yhden syötön, yhden riiston, yhden blokin ja yhden menetyksen. Markkanen pelasi 28 minuuttia.

Markkanen sai 15 pelitilanneyrityksestään viisi sisään. Kahdeksasta kolmosyrityksestä kaksi upposi. Hän missasi ainoan vapaaheittonsa.

New York johti vajaa neljä minuuttia ennen taukoa 15 pisteen turvin lukemissa 46-31 ennen kuin Markkasen kolmonen käynnisti Chicagon nousun. Suomalaislaituri osui vielä toisenkin kerran kaaren takaa, kun Bulls nousi taukoon mennessä lukemiin 49-52.

Markkanen oli ensimmäisellä puoliskolla Chicagon tehokkain 10 pisteellään. Hän teki seuraavat pisteensä vasta ratkaisuhetkillä.

Markkasen donkki nopean vastahyökkäyksen päätteeksi 39 sekuntia ennen loppua vei Chicagon johtoon ensimmäisen kerran sitten ensimmäisen neljänneksen. Tuo kori muutti lukemiksi 88-86 eikä Bulls enää luopunut etulyöntiasemastaan.

Markkanen riisti heti perään päästyään väliin New Yorkin huonoon syöttöön. Chicago ei saanut siitä hyökkäysestä pisteitä, mutta pääsi kuluttamaan arvokkaita sekunteja.

New Yorkilla oli vielä tilaisuus tulla rinnalle, mutta Jarrett Jack epäonnistui ensimmäisessä kahdesta vapaaheitostaan. Knicksin toinen tasoitusyritys kariutui kolme sekuntia ennen loppua, kun Enes Kanterin kolmonen ei uponnut. Chicago teki viimeiset neljä pistettään vapaaheittoviivalta.

Bulls aloitti kautensa todella heikosti ja oli pahimmillaan kymmenen ottelun tappioputkessa. Avainpelaajien, kuten Nikola Miroticin paluu tositoimiin, paransi peliä. Voittojakin on alkanut tippua.

Bullsin mahdollisuudet pudotuspeleihin vaikuttavat yhä epärealistisilta. Joukkue ei ole kuitenkaan NBA:ssa enää viimeisenä. Heikompi voittoprosentti on viidellä joukkueella.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: