Tiistai 11.12.2018

Umpisurkea alku suomalaisille mäkiviikolla

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.12.2017 00:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Keski-Euroopan mäkiviikon avauskilpailu Oberstdorfissa päättyi puolalaisjuhliin. Sotshissa 2014 kaksi olympiakultaa voittanut Kamil Stoch vei voiton ja Dawid Kubacki ponkaisi kolmanneksi.

Puolalaisten väliin kiilasi Saksan Richard Freitag. Hän johtaa maailmancupia ja hänet on arvioitu mäkiviikon suurimmaksi voittajasuosikiksi.

Suomalaisen mäkihypyn umpisurkea tila korostui Oberstdorfissa. Eetu Nousiainen hylättiin sääntöjen vastaisen puvun takia ja Antti Aalto oli tuloksissa 40:s.

Nousiainen ei olisi päässyt toiselle kierrokselle. Hän venytti 102 metriä, kun hänen vastustajansa Andreas Wellinger leiskautti 115 metriä kantaneen siivun.

- Hyppynä oli hyvä. Keulalta hyvä, mutta tuulirako antaa hypyn mitan näyttää vähän toista. Kaiken kukkaraksi vielä hylky vyöstä, se oli pari senttiä päässyt venymään. Se fiksataan huomiseksi kuntoon ja lähdetään hyvillä mielin Garmischin karsintaan. Ei kai siinä, unohdetaan tämän päivän murheet ja jatketaan huomiseen, kommentoi Nousiainen Hiihtoliiton tiedotteessa.

Aalto asettui kilpailussa Japanin Ryoyu Kobayashia vastaan. Hän hyppäsi 106 metrin hypyn ja jäi ulos toiselta kierrokselta.

- Kisa ei mennyt yhtään sinne päin, mitä olisin halunnut. Virhe oli aika selkeä, ainakin tietää ensi kerralla mitä lähteä korjaamaan, kommentoi Aalto kilpailuaan.

Maastohiihdossa Suomi on yhä huippumaa. Tour de Skin avanneissa sprinteissä Ristomatti Hakola oli neljäs ja Krista Pärmäkoski kahdeksas.

- Päivä oli jälleen ihan hyvä. Alkuerässä koitin taktisesti hiihtää keulalla. Välierässä alkoi vähän maistua maitohappo. Jäin neljän porukasta, mutta päätin vielä, että luistelen alamäkeen heidät kiinni. Sain heidät kiinni laskun loppuun, sitten miekkailtiin loppusuoralle asti. Katselin siinä, että toinen välierä on tosi hidas ja tiesin heti, että pääsen finaaliin, kertasi Hakola päivän kilpailua Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hakola on tällä kaudella ollut maailmancupin sprinteissä neljäs jo kolmasti.

- Finaalissa ei ollut mitään sanomista, kun Sergey Ustiugov lähti toiselle kierrokselle ja alkoi sommat heilua sitä vauhtia. Tuoreenakaan ei varmaan olisi pysynyt siinä mukana. Neljä kisaa tällä kaudella ja kolmesti neljäs. Periaatteessa ihan tyytyväinen, voisi sitä palkintopalliakin välillä heilutella, kommentoi Hakola suorituksiaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit