Perjantai 14.12.2018

Ristomatti Hakola hiihtokauden valopilkku

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.12.2017 18:34
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomen miesten maastohiihdon menestys ei ole pelkästään Iivo Niskasen ja Matti Heikkisen varassa. Ristomatti Hakola on tällä kaudella tehnyt harppauksen maailman kärkinimien tasapäiseksi haastajaksi.

Sprintissä Hakola on saavuttanut tällä kaudella maailmancupissa jo kolme neljättä tilaa. Tour de Skillä Hakolalla kulki mukavasti pidemmällä matkallakin. Hän oli Sveitsin Lenzerheidessa perinteisen 15 kilometrin kisassa 12:s hävittyään kisan voittajalle Dario Colognalle 48,4 sekunnilla.

Hakola oli toiseksi paras suomalainen. Seitsemänneksi sijoittunut Iivo Niskanen oli tuloksissa seitsemäs hävittyään Colognalle 22,9 sekunnilla. Niskanen ei peitellyt pettymystään.

Tourin kokonaiskisaa johtaa kahden osakilpailun jälkeen Venäjän Sergei Ustjugov 1,6 sekunnin erolla toisena olevaan Colognaan. Hakola on viidentenä ja Niskanen seitsemäntenä. Kärjestä Hakola on jäänyt 27,7 ja Niskanen 46,4 sekuntia.

Naisten 10 kilometrin perinteisen kisassa Kerttu Niskanen oli neljäs hävittyään voittajalle Norjan Ingvild Flugstad Östbergille 48,9 sekuntia. Krista Pärmäkosken sijoitus oli 13:s, Laura Monosen 15:s, Aino-Kaisa Saarisen 18:s ja Anne Kyllösen vasta 39:s.

Mäkihypyssä Suomen A-maajoukkue jatkaa matalalentojaan. Garmisch-Partenkirchenin uudenvuodenkisan karsinnasta varsinaiseen kisaan eteni suomalaisista vain Antti Aalto, jonka sijoitus oli 44:s. Jarkko Määttä (55:s) ja Eetu Nousiainen (59:s), karsiutuivat.

Jaa artikkeli: